Arhiepiscopul Tomisului a spus in instanta ca este nevinovat in dosarul privind obtinerea de fonduri europene si a cerut revocarea controlului judiciar

Arhiepiscopul Tomisului Teodosie sustine ca nu este vinovat de acuzatiile care i se aduc, ca ar fi obtinut pe nedrept fonduri europene, el spunand ca infractiunile pentru care a fost trimis in judecata nu au avut loc, el solicitand totodata si revocarea controlului judiciar. Instanta a amanaat pronuntarea pe masura preventiva pentru data de 31 octombrie.

V.P., luni 30 octombrie 2017 , 20:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La Curtea de Apel Constanta a avut loc luni, un nou termen in dosarul in care Arhipeiscopul Tomisului Teodosie este judecat pentru ca ar fi obtinut pe nedrept fonduri europene.

Cu acest prilej, el  si ceilalti cinci inculpati din dosar au spus ca nu recunosc faptele pentru care sunt judecati. A urmat audierea Arhiepiscopului Tomisului, care a spus in fata instantei ca infractiunile de care este acuzat nu au avut loc si ca este nevinovat.

El a precizat ca avea atributii de coordonare legate de problema obtinerii fondurilor europene, dar ca ceilalti inculpati aveau atributii precise in aceasta situatie. Mai mult, a mentionat ca delegase aceste atributii catre ceilalti inculpati din acest dosar, acestia fiind cei care au depus documentele pentru obtinerea finantarii europene.

Arhiepiscopul a amintit ca suprafetele declarate la APIA sunt reale, productia obtinuta a fost prezentata tot in mod real, existand documente justificative in aceasta privinta. El a mentionat ca fondurile europene primite pentru Ferma 3 de la Nazarcea erau suplimentate in fiecare an cu fonduri de la Arhiepiscopiei.

Au fost audiati apoi si ceilalti cinci inculpati din dosar care au povestit despre relatia directa pe care o aveau cu APIA si cum decurgea procedura de depunere a documentatiei pentru accesarea fondurilor europene, unii dintre ei spunand insa ca nu cunoasteau exact situatia din teren pentru ca fusesera la ferma respectiva.

Curtea de Apel Constanta a pus apoi in discutie masura controlului judiciar in privinta Arhiepiscopului Tomisului. DNA a solicitat ca acesta sa ramana in continuare sub control judiciar ca sa nu influenteze martorii care vor fi audiati in cadrul procesului. Arhiepiscopul Tomisului a spus instantei ca doreste sa fie inlaturata aceasta masura preventiva, avand in vedere ca au fost deja audiati ceilalti inculpati si ca nu are cum sa-I influenteze pe acestia.

“Dupa ce am ascultat astazi, multe lucruri mi-au fost necunoscute. Trebuie sa ma lasati sa fiu liber, nu sunt vinovat cu nimic, nu am cum sa influentez in vreun fel ceilalti inculpati deoarece acestia au dat deja declaratii”, a spus Arhiepiscopul Tomisului in fata instantei.

Curtea de Apel Constanta urmeaza sa decida in privinta controlului judiciar pe data de 31 octombrie.

Urmatorul termen in acest dosar a fost stabilit pentru 27 noiembrie, atunci cand vor fi audiati cinci martori, printre care si un reprezentant al APIA.

La final, Arhiepiscopul Tomisului a spus jurnalistilor ca nu stie de ce doar el are control judiciar din acest dosar, precizand ca nu a facut niciun rau si nu a dat nicio declaratie falsa, iar acest lucru se va dovedi.

“Nu am inteles de ce numai eu am avut controlul judiciar cand nu am avut o raspundere directa. Sigur ca nu am inteles, dar, crestineste, ma simt foarte bine cand sunt acuzat pentru ceea ce nu am facut, Doamne-fereste sa fi facut, atunci eram trist, iata, am facut un rau care se

rasfrange asupra celorlalti. Dar stiu ca nu am facut nici un rau si nu am facut nicio declaratie falsa, se va dovedi”, a afirmat Arhiepiscopul.

El a mentionat ca a vazut o instanta interesanta in stabilirea adevarului, obiectiva si are speranta intr-un rezultat pe masura.

Procurorii DNA Constanta au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
ELIMINARE fulger la Survivor Romania 2021 in Consiliul de Nominalizare.  Ce concurent a... ELIMINARE fulger la Survivor Romania 2021 in Consiliul de Nominalizare. Ce concurent a parasit competitia?
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro” Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si