Arhiepiscopul Tomisului, achitat definitiv de către Înalta Curte. Magistraţii au considerat că fapta nu există

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost achitat, vineri, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi obţinut ilegal fonduri europene, decizia magistraţilor fiind definitivă.

M.A., vineri 14 februarie 2020 , 13:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Instanţa a considerat că fapta nu există. Arhiepiscopul Tomisului fusese achitat şi de prima instanţă, Curtea de Apel Constanţa.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri, să schimbe temeiul achitării pentru Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, considerând că fapta nu există.

Citeste si: VIDEO | Mircea Beuran, prima noapte după gratii. Protest la DNA

Magistraţii au mai hotărât să respingă acţiunea civilă formulată împotriva Arhiepiscopului Tomisului. Decizia instanţei este definitivă. 

Citeste si: Bistriţa-Năsăud: Un bărbat care a pretins că este procuror DNA şi poate interveni într-un dosar, cercetat

Curtea de Apel Constanţa a decis în luna iunie a anului trecut achitarea Arhiepiscopului Tomisului şi a celorlalte persoane judecate în dosar: Stere Beca, Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu, Aurelian Ştefan.

Citeste si: Cristian Pomohaci a botezat doi gemeni la Paris, îmbrăcat în veşmânt de preot, deşi a fost exclus din Biserica Ortodoxă Română! VIDEO

Procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si