Arhiepiscopul Tomisului afirmă că va contesta în instanţă restricţiile care ar putea fi impuse credincioşilor

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, afirmă că va contesta în instanţă restricţiile care ar putea fi impuse credincioşilor care doresc să meargă, în 30 noiembrie, la Mănăstirea "Peştera Sfântului Apostol Andrei”, precizând: "eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care n-au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători”.

Author: Georgiana Balaban vineri 13 noiembrie 2020 , 18:54

Arhiepiscopul Tomisului declarații
Arhiepiscopul Tomisului - declarații despre pelerinajul la mănăstirea „Peștera Sfântului Andrei”.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Arhiepiscopul Tomisului a declarat, în cadrul unei emisiuni de la Radio Dobrogea, că oamenii nu pot fi împiedicaţi să ajungă la Mănăstirea "Peştera Sfântului Apostol Andrei”.

"Eu voi începe demersurile, îmi caut nişte avocaţi foarte serioşi, pentru că nu putem să fim împiedicaţi să mergem la vatra noastră părintească, la originea

noastră spirituală. Vom ţine toate regulile, este un loc atât de larg acolo. Cum să nu ajung eu la Peşteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil. Şi cum să nu ajungă constănţenii acolo? Dar eu cred că pot să ajungă toţi românii. Este adevărat Apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare naţională, şi chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare naţională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 Decembrie, de asemenea sărbătoare naţională, care ţine de unirea tuturor românilor într-o singură ţară”, a explicat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului- declarații pentru toți credincioșii

Arhiepiscopul Tomisului declarații
Peștera Sfântului Andrei.[Sursa foto: google]


El a afirmat, la radioul Arhiepiscopiei, că va merge în instanţă să susţină drepturile, precizând că nu se va mulţumi cu "nişte restricţii care n-au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători”.

Citeste si: La mulți ani Sfânta Anastasia. Mesaje, felicitări și urări deosebite

Citeste si: VIDEO- Padre, condus pe ultimul drum de credincioși. Lacrimi amare

"Eu voi face toate demersurile. De azi într-o săptămână când ne vedem trebuie să avem deja. Vom merge chiar să ne susţinem drepturile noastre de închinători, în instanţă. Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care n-au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători.
Vreau ca toţi cei care întrebaţi şi doriţi să ajungeţi la Sfântul Andrei, cred că doriţi sincer, să îmi susţineţi acest demers, pe care îl voi înainta prin jurişti, ca să ne lămurim, să nu fie cu o zi înainte interdicţia că n-avem voie. Trebuie să avem chiar o sentinţă în sensul acesta şi vom face o intervenţie. De mâine voi vorbi despre aceasta, eu am vorbit şi mai înainte şi voi căuta cei mai iscusiţi jurişti, care deja m-au căutat şi mi-au spus că mă vor susţine în demersul de a avea sărbătoarea Sfântului Andrei”, a transmis Arhiepiscopului Tomisului.

În fiecare an, în 30 noiembrie, IPS Teodosie oficia Sfânta Liturghie, împreună cu ierarhi invitaţi din ţară şi din străinătate, preoţi şi diaconi, la Mănăstirea "Peştera Sfântului Apostol Andrei” din apropierea localităţii Ion Corvin. La manifestările religioase erau prezente anual peste 10.000 de persoane.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si