Arhiepiscopul Tomisului, primele declarații după incendiul produs la Palatul Arhiepiscopal. „A ars ce a ars material, nu a fost rănit niciun om, aceasta este important”

Arhiepiscopul Tomisului a vorbit pentru prima dată după incidentul de la Palatul Arhiepiscopal. Acesta atrage atenția asupra faptului că nu au existat victime.

Author: Ana-Maria Costea duminică 16 octombrie 2022 , 16:21

Arhiepiscopul Tomisului, primele declarații după incendiul produs la Palatul Arhiepiscopal. „A ars ce a ars material, nu a fost rănit niciun om, aceasta este important”

Arhiepiscopul Tomisului, primele declarații după incendiul produs la Palatul Arhiepiscopal. „A ars ce a ars material, nu a fost rănit niciun om, aceasta este important”

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a vorbit pentru prima dată după incendiul de sâmbătă seara de la Palatul Arhiepiscopal. El a spus că au fost distruse doar bunuri materiale și a subliniat că este important că nu a fost rănită nicio persoană. Despre starea clădirii, Arhiepiscopul Tomisului a a afirmat că „se va face și se va face mai bine”.

Citeste si: Incendiul de la Arhiepiscopia Constanța ar fi pornit de la o lumânare. Cum arată în acest moment clădirea privită de sus

Unde era Arhiepiscopul Tomisului la momentul declanșării incendiului de la Palatul Arhiepiscopal

„Aseară a fost un accident, nu ştim de unde a pornit.

Presupun de la un scurtcircuit, că se întrebau unii pe alţii părinţii. Au ieşit cu ce au avut pe ei. Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit, să nu fie suferinţă, sperăm că cele materiale le vom reface cât de curând. Eu eram în catedrală, nu mi-am întrerupt slujba, am făcut acatistele, moliftele şi ne-am rugat ca să se limiteze focul şi iată s-a oprit focul şi vom reface ceea ce s-a pierdut” , a afirmat Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru că cele materiale se pot recupera, dacă cineva ar fi fost rănit sau ar fi murit, atunci ar fi fost mare durere şi tristeţe. Suntem bucuroşi că Dumnezeu ne-a dat un semn să avem mai multă grijă şi să fim atenţi la toate cele pe care le avem în chivernisirea noastră”, a mai adăugat acesta.

Citeste si: Arhiepiscopul Tomisului, despre reducerea consumului la energie: „Aceste restricţii tulbură firea oamenilor”

Ce spune Arhiepiscopul Tomisului despre incendiul de la Palatul Arhiepiscopal

Un jurnalist l-a întrebat pe Înalt Prea Sfințitul Teodosie dacă s-a temut pentru viața persoanelor care se aflau la slujbă sâmbătă seara, mai ales că Palatul Arhiepiscopal se află în apropierea catedralei.  

„În timp ce mă rugam ştiam că Dumnezeu îi ocroteşte. Nu m-am gândit la pericol, m-am gândit numai la bine. Dumneavoastră vreţi să anticipaţi un rău care deja a trecut. Nu mai vorbim de rău. Ce să umblăm cu presupuneri. A ars ce a ars material, nu a fost rănit niciun om, aceasta este important. Clădirea se va face şi se va face mai bine”, a răspuns acesta.

Incendiul a izbucnit sâmbătă seara la mansarda sediului Arhiepiscopiei Tomisului. A fost afectată o suprafață de 800 de metri pătrați, iar în urma incendiului, o turlă aflată pe clădire s-a prăbușit, fiind cuprinsă de flăcări.

Citeste si: EXCLUSIV Scandalul sexual Aurel Bălășoiu. Persoanele ce dețin probe împotriva ÎPS Teodosie vor fi date în judecată

În urma incendiului de la Palatul Arhiepiscopal nu au fost înregistrate victime

Veneam la slujbă şi am văzut un fum. Am stat zece minute şi am intrat la slujbă pentru că nu ştiam că se va întrerupe curentul, ştiam că mă aşteaptă creştinii de pretutindeni. Vreau să le spun tuturor celor care aseară au intrat în panică şi s-au rugat pentru noi că nu a păţit nimeni nimic, le mulţumim pentru rugăciuni şi de acum înainte vom continua rugăciunile ca şi până acum”, a declarat ÎPS Teodosie.

Acesta a mai adus în atenția publicului și faptul că acei călugări care locuiau la mansarda Palatului Arhiepiscopal, au pierdut toate bunurile pe care le aveau, fiind pârjolite de foc.

„Au rămas cu ce a fost pe ei. Asta este cert. Dacă au avut acte, nu mai au, dacă au avut ceva bani, nu mai au. Dar vor recupera. Credincioşii ne ajută, suntem interesaţi să fie solidari”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Citeste si: Calendar Ortodox OCTOMBRIE 2022. Vezi când pică sărbătoarea Sfântului Dumitru, Ocrotitorul Bucureștilor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si