Iulian Margineanu protopop: Daca vine cineva intr-o vizita, il servesti cu o cafea, ce spui, am servit o cafea la Protoierie, printre morminte. Cum vine asta?

"De jur imprejur sunt cavouri si morminte. Si nu stiu daca i-ar conveni cuiva sa staa toata ziua, sa stai intr-un birou, sa privesti pe fereastra, la cavouri.".

Zis si facut! Satul de privelistea sinistra, prototopul a pocnit din degete! Sa fie mutat intr-un sediu nou, ca sa nu mai amestece mortii cu mortii si viii cu viii.

Ca doar nu se cade sa le servesti invitatilor cafeaua, cu ochii lipiti de cruci.  

In timp ce printre muritorii de rand umbla vorba ca a fost data pe ochi frumosi, adevarul e altul si-l auzim chiar din gura protopopului. Decat sa dea 200 de mii de lei pe reparatiile uneia dintre vechile cladiri, mai bine dublu, pe una noua.

Coincidenta sau minune? Oare ce-o fi inlesnit ca Protoieria sa-si inmulteasca numarul cladirilor aflate-n proprietate, mai rapid decat a inmultit Isus painile si pestii, ca sa sature saracii?   

"Intamplarea a fost ca acest domn sa posede aceasta cladire pentru un atelier de obiecte bisericesti. Intrucat biserica are monopol asupra obiectelor de cult domnia sa nu a putut sa obtina autporizatie si a fost nevoit sa o puna in vanzare".

Ce sa mai, situatia iscata s-a potrivit manusa pe doleantele prelatului.  Unde mai pui ca pentru toate nazurile, Protoieria nu a platit un sfantz. S-a impurmutat de la Mitropolia Olteniei.
Iar banii ii va da inapoi de la enoriasi.  

Dar, daca-i ordin, cu placere. Unde mai pui ca noua cladire are camere mult mai mari si chiar si un buncar antiaerian. Fereasca Sfantul de vreun raid, ca sigur nu are si ferestre ca sa se poata admira, la cafea, privelistea...

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si