Aroganta Protopopului din Tîrgu Cărbuneşti: si-a cumparat, din banii enoriasului, un sediu nou-nout. Nu a mai vrut sa aiba biroul langa morminte

Cum ar fi să pocniţi din degete şi să primiţi un sediu nou doar pentru că nu vă place priveliştea cînd vă beţi cafeaua dimineaţa? Ei bine, o astfel de dorinţă i-a fost împlinită protopopului din Tîrgu Cărbuneşti. Prelatul nu a vrut nici să repare vechea clădire, ci a preferat să ia, din banii enorioaşilor, una nou-nouţă. ##VIDEO33072##

Editor: Viorela Precupas luni 07 noiembrie 2016 , 19:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Iulian Margineanu protopop: Daca vine cineva intr-o vizita, il servesti cu o cafea, ce spui, am servit o cafea la Protoierie, printre morminte. Cum vine asta?

"De jur imprejur sunt cavouri si morminte. Si nu stiu daca i-ar conveni cuiva sa staa toata ziua, sa stai intr-un birou, sa privesti pe fereastra, la cavouri.".Zis si facut! Satul de privelistea sinistra, prototopul a pocnit din degete! Sa fie mutat intr-un sediu nou, ca sa nu mai amestece mortii cu mortii si viii cu viii. Ca doar nu se cade sa le servesti invitatilor cafeaua, cu ochii lipiti de cruci.  

In timp ce printre muritorii de rand umbla vorba ca a fost data pe ochi frumosi, adevarul e altul si-l auzim chiar din gura protopopului. Decat sa dea 200 de mii de lei pe reparatiile uneia dintre vechile cladiri, mai bine dublu, pe una noua.

Coincidenta sau minune? Oare ce-o fi inlesnit ca Protoieria sa-si inmulteasca numarul cladirilor aflate-n proprietate, mai rapid decat a inmultit Isus painile si pestii, ca sa sature saracii? 
 

"Intamplarea a fost ca acest domn sa posede aceasta cladire pentru un atelier de obiecte bisericesti. Intrucat biserica are monopol asupra obiectelor de cult domnia sa nu a putut sa obtina autporizatie si a fost nevoit sa o puna in vanzare".

Ce sa mai, situatia iscata s-a potrivit manusa pe doleantele prelatului.  Unde mai pui ca pentru toate nazurile, Protoieria nu a platit un sfantz. S-a impurmutat de la Mitropolia Olteniei. Iar banii ii va da inapoi de la enoriasi.  

Dar, daca-i ordin, cu placere. Unde mai pui ca noua cladire are camere mult mai mari si chiar si un buncar antiaerian. Fereasca Sfantul de vreun raid, ca sigur nu are si ferestre ca sa se poata admira, la cafea, privelistea...

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Misha a rămas cu traume după mariajul cu Connect-R! Abia acum s-a spus tot adevărul despre divorțul lor:- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si