Artistul şi filantropul mexican Francisco Toledo a murit la vârsta de 79 de ani

Artistul şi filantropul mexican Francisco Toledo, care a folosit moştenirea culturală Zapotec în opera sa şi a făcut uz de prestigiul său pentru a conserva cultura din Oaxaca, a murit la vârsta de 79 de ani.

A.N.C, sâmbătă 07 septembrie 2019 , 11:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Anul trecut, la casa Christie's din New York, o lucrare a lui, „Tortuga poniendo huevos” (1975), a stabilit un record pentru artist, fiind vândută cu peste 1 milion de dolari.

Toledo a murit pe 5 septembrie, au anunţat familia artistului, preşedintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, şi Ministerul Culturii.

Citeste si: Un tânăr care a făcut transplant de plămân a murit pentru că a refuzat tratamentul

Citeste si: MIlionarul brașovean care și-a ucis bunica, eliberat din închisoare! Dan Cămârzan, internat într-o clinică de psihiatrie

Citeste si: Fratele lui Ștefan Bănică a murit. Singura fotografie cu cei doi frați împreună

Sute de oameni i-au adus un omagiu pe străzile din Oaxaca. În semn de omagiu pentru opera şi eforturile lui de a conserva cultura mexicană, ei au aprins lumânări şi au interpretat numeroase cântece.

„Familia Toledo anunţă cu profundă tristeţe că maestrul Francisco Toledo a murit”, a fost mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a pictorului şi sculptorului mexican.

Preşedintele López Obrador a scris pe Twitter: „Arta este îndoliată. A murit maestrul Francisco Toledo, mare pictor şi un extraordinar promotor cultural”.

Născut pe 17 iulie 1940, în Juchitán, Oaxaca, a fost sculptor, pictor, promotor cultural, editor de carte şi activist. El a luptat pentru apărarea patrimoniului cultural din Oaxaca şi a participat în alte proiecte de gen.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si