Parintele Iustin Parvu, considerat unul dintre marii duhovnici ai neamului, a trecut la cele vesnice pe 16 iunie 2013, la varsta de 94 de ani. Mormantul lui Iustin Parvu a fost amenajat chiar in curtea manastirii Petru Voda (judetul Neamt), ctitorita de acesta, devenind ulterior loc de pelerinaj pentru zeci de mii de credinciosi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

"Născut pe 10 februarie 1918, în satul Poiana Largului, judeţul Neamţ, părintele Iustin Pârvu a îmbrăcat rasa monahală în 1936, la Schitul Durău, fiind hirotonisit preot la 22 de ani. A participat împreună cu Divizia 4 „Vânători de Munte” la luptele din Al Doilea Război Mondial, ajungând până la Don. După lăsarea la vatră, urmează cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Roman, absolvindu-l în 1945, an în care a fost arestat şi condamnat politic la 12 ani închisoare, pedeapsa prelungindu-se până în 1964. După ieşirea din închisoare, părintele Iustin a vieţuit ca monah la Mănăstirile Secu şi Bistriţa. În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă, iar în anul 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin, unde a organizat şi o casă pentru copiii săraci. În ziua de 2 noiembrie 2008, părintele Iustin este ridicat la rangul de arhimandrit", asa arata o scurta biografie a parintelui Iustin Parvu, conform doxologia.ro. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si