Asa arata primul pasaport al lui Nicolae Ceausescu! Liderul comunist a iesit pentru prima data din tara in timpul razboiului, in martie 1945, cand s-a dus in Bulgaria!

Nicolae Ceausescu (1918-1989) a iesit prima data peste granita pe vremea Regelui Mihai, la o conferinta comunista desfasurata in Bulgaria.

Petru Luca, sâmbătă 18 februarie 2017 , 09:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Daca la apogeul carierei politice, Nicolae Ceausescu bifa vizite oficiale la Londra, invitat de Regina Angliei, sau la Casa Alba, unde se intretinea cu presedintii Statelor Unite, la inceputul ascensiunii lui, liderul comunist era satisfacut si cu o iesire rapida, in Bulgaria, tara vecina si prietena. Acest aspect este confirmat de primul pasaport al lui Ceausescu, eliberat in martie 1945, atunci cand Ministerul de Interne i-a emis pasaportul celui care indeplinea pe atunci, la 27 de ani, functia de secretar al Comitetului Central al UTC. Informatia si fotocopiile documentului, publicate in premiera de site-ul militiaspirituala.ro, atesta faptul ca viitorul sef al statului s-a dus, in martie 1945, in fruntea unei delegatii la o conferinta a Partidului Comunist Bulgar, aripa tanara, desfasurata intre 26 si 30 martie. 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si