Misterul piramidei din Arges. De ce a construit Nicolae Ceausescu o piramida imensa din sticla si metal?

De ce a construit Nicolae Ceausescu o piramida imensa din sticla si metal? Unii spun ca ideea a apartinut Securitatii, altii ca, de fapt, cercetatorii ar fi fost cei care au insistat sa studieze efectul de piramida. Uriasa constructie este astazi doar o ruina, dar legendele starnesc în continuare imaginatia oricui o vede.

Author: A.C. Webeditor: A.S. marți 14 februarie 2017 , 19:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La marginea terenului pe care se intinde statia de epurare a apelor uzate din Pitesti se observa, de la mare departare, o constructie ruginita, cu gemuri sparte si cu o elice in varf. Este locul ridicat in scop experimental de o echipa de cercetatori romani.

 

STUDIUL FORTELOR BIZARE?

DUMITRU STANCIU, inginer: „Proiectul a inceput in anii '80, chiar '78 si cercetarea a inceput in jurul anului 1985”.

Scopul ei declarat a fost cercetarea efectelor unor forte bizare asupra cresterii plantelor si, in final, manipularea genetica a acestora, in vederea folosirii in industria alimentara.

„Se crestea o planta- pistia, care avea ca rol purificarea apelor uzate, iar ulterior era folosita ca si furaj”, a adaugat inginerul. 

La momentul constructiei, piramida avea un nume pompos -  "Laboratorul National de Cercetare Fundamentala", iar oamenii vorbeau pe la colturi ca ar fi fost cladita de serviciile secrete sau de armata. In realitate, insa, altul era scopul.

La baza era vorba de asa-zisul "efect de piramida", observat de cercetatori atat în piramidele egiptene cat si în obiectele care au aceeasi forma.

Energia de piramida putea sa aiba un effect pozitiv pentru persoanele care erau afectate de sterilitate.

Pentru femeile care nu puteau avea copii o expunere sau petrecere unei perioade de timp in centru energetic putrea ajuta la rezolvarea acestei probleme.

MARIOARA GODEANU, cercetator: „Lucrand in piramida, dupa cateva luni, acea formatiune a inceput sa miste sis a nu mai fie oncogene si bineinteles ca a aparut primul efect de piramida”.

Asa se face ca in cateva zile, in interiorul piramidei puteau fi purificate peste 500 de metri cubi de ape uzate. Explicatia este simpla. Microcampurile organismelor vii sunt modificate de vibratia piramidei. O posibila explicatie ar putea rezulta din proportiile constructiei, respectiv raportul dintre latura patratului de baza si înaltime. În cazul piramidei din Pitesti, acesta este 1,618, numarul de aur, proportia care se gaseste, ca o marca a Divinitatii, în toata lumea vie.

SINCRON DUMITRU STANCIU, inginer: „A ramas doar la nivel de cerectare si a fost functionala pana in anul 1992”.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si