La marginea orasului Fetesti, o cruce neagra si un mormant bine ingrijit amintesc de politistul erou Laurentiu Radulescu. In 1997 era mandria sefilor din IPJ Constanta -  prinsese 2 evadati periculosi. Acum, doar familia ii mai pastreaza vie amintirea!

"Iata. Vom ajunge pe strada! Ce poate fi mai mult de-atat? Fara nimic, fara niciun venit! Unui mort ii dati credit si veniti sa ma executati pentru ca mortul nu si-a platit datoria?".



"Taica-su este in toata joaca lui, si in visul lui. Imi spune: hai sa facem nani. Cand facem nani, vine tati!", spune TANTICA RADULESCU, SOTIA POLITISTULUI MORT.

Copilul lui Laurentiu ar vrea sa-i calce pe urme, spre disperarea mamei!

"El viseaza sa se faca politist, sa prinda hotii ca si taica-su! Cum sa-I explic eu ca in tara asta nu merita?".

Femeia nu poate uita nici acum tragedia care a lovit-o in ianuarie 2015. Isi aminteste ultimele cuvinte pe care i le+a spus sotul inainte sa moara...

"Daca tot continua sa ninga, eu maine trebuie sa merg la serviciu, sa curat ambarcatiunile, o sa-I chem pe toti la serviciu. Avea de planificat noul an, a doua zi la 8 si 30 avea sedinta la Constanta".  

Nu a iesit din casa pana cand fiul sau nu s-a trezit.


A pornit la drum, in masina de serviciu, o dacie 1310, insotit de un coleg. Viscolul a facut ca traseul sa fie unul extrem de dificil, mai ales ca autoturismul avea cauciucuri de iarna doar pe fata. Pe drumul spre Harsova, masina in care se aflau cei doi 2 politisti s-a izbit de un autocar.

"E ingropat si ne-a redus la tacere pe toti! Ei 2 au murit, dar eu sunt vie si stiu ce s-a intamplat!".


Dupa tragedie, superiorii politistului au uitat de meritele pentru care il laudasera.

"Dupa ce s-a intamplat accidental, stiam ca e accident de munca. Dupa aceea mi-au trantit un process verbal ca nu e accident de munca".  

Cu alte cuvinte, familia nu a mai primit ajutorul financiar de 20 de mii de euro care ar fi mentinut-o pe linia de plutire. Am incercat sa aflam si noi ce e cu aceasta decizie, dar pana in acest moment reprezentantii  IGPR nu ne-au raspuns la intrebari...

Dupa moarte, lucrurile s-au complicat teribil. Familia avea deja un credit ipotecar de 27 de mii de euro. Fara niciun venit, sotia s-a trezit intr-o situatie disperata. A mers la banca pentru a cauta o solutie, dar a aflat un lucru de-a dreptul socant.

"Mai aveti un credit. Zic, ce credit? Mai aveti un credit de 30 de milioane de lei vechi".

Un credit, spune ea, luat pe numele sotului, si care a fost facut, mare atentie, la un an si jumatate de la deces. Ca sa ne convinga, biata femeie ne arata hartiile.

Pentru ca sotia nu a mai reusit sa plateasca nici  macar primul credit, banca a cerut executarea silita. Citarea s-a facut, spune femeia, tot pe numele mortului, prin posta, chiar daca la ea nu a ajuns nimic!

"Tot acolo exista ca nu a ridicat-o, o reavizare ca ar avea acea recipisa la posta sic a nu a ridicat-o.
Pai, nu avea cum s-o ridice mortul. Sau avea cum s-o ridice, la fel cum a luat creditul!".

Deja exista o decizie in prima instanta prin care femeia si copilul ei trebuie sa paraseasca locuinta.

"Cum o sa fie cand o sa vina sa-mi bata in usa sa-mi spuna sa-mi iau lucrurile si sa plec? Asta ma scoate din minti!"

Reprezentantii bancii spun ca problema creditului este, de fapt, doar o problema tehnica.

"Extrasul prezentat sotiei reflecta situatia creditului acordat anterior sub forma de descoperire de cont. Din cauza intarzierilor la plata care au depasit 1 an datoria acumulata a fost transferata pe un cont de extrabilantier cu aceasi suma si aceleasi caracteristici, intr-o procedura tehnica automatizata care a furnizat o descriere interpretabila a operatiunii, pe care o vom corecta."
(COMUNICAT OFICIAL BANCA)

Dupa solicitarile facute de jurnalisti, reprezentantii bancii spun ca vor cauta o solutie pentru rezolvarea cererii de evacuare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si