Asiaticii iau cu asalt România! Tot mai mulţi nepalezi, chinezi şi vietnamezi vin să muncească la noi în ţară

Goana romanilor spre Occident, dupa un trai mai bun, lasa tara fara forta de munca. De situatie, profita nepalezii, vietnamezii, filipinezii si chinezii. Aproape 8 mii de avize de lucru a eliberat Inspectoratul General pentru Imigrari, de la inceputul anului si pana in prezent. Si asta pentru ca legislatia a fost schimbata astfel incat sa faciliteze angajarea strainilor.

G. S., miercuri 14 noiembrie 2018 , 20:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pana anul trecut, doar angajatorii din constructii si IT se plangeau ca nu au forta de munca, astazi, nu mai exista domeniu care sa nu duca lipsa.  Pentru a acoperi acest deficit, autoritatile au renuntat la criteriile riguroase care le faceau viata grea antreprenorilor romani. Daca pana acum, angajatorul trebuia sa-i plateasca cetateanului strain cel putin salariul mediu pe economie din Romania, acum nu mai este asa.

Pe langa reducerea salariului, s-au mai redus si taxele pe care angajatorul le platea pana acum catre serviciul de imigrari si s-a reglementat si meseria de bona sau menajera, dupa aceleasi criterii ale serviciului de imigrari.
Chiar si asa, Romania este in continuare atractiva pentru asiatici.

Datorita acestor facilitati legislative si fiscale, numai in primele luni ale anului au fost eliberate 7.600 de avize de munca strainilor veniti sa castige mai multi bani in Romania.
Asta inseamna cu 3.500 mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut. Cei mai multi sunt din Vietnam, Turcia si China si au fost angajati in Bucuresti, Tulcea si Ilfov.
Angajatorii romanii apeleaza la avocati pentru a grabi procesul de obtinerea a avizelor de munca pentru straini. 

Potrivit Institutului National de Statistica, anul acesta peste 120 de mii de oameni nu mai figureaza ca rezidenti in Romania.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si