Asistentă de la Substaţia de Ambulanţă Năsăud, confirmată cu coronavirus şi internată la SJU din Bistriţa

O asistentă de la Substaţia de Ambulanţă Năsăud a fost confirmată cu coronavirus, ea fiind internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în timp ce colegul său de echipaj, ambulanţierul, a fost retras temporar din activitate, deşi testul este negativ în cazul său. Angajaţii care au intrat în contact cu femeia vor fi testaţi, iar substaţia decontaminată.

Author: K.B. marți 14 aprilie 2020 , 12:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prefectura Bistriţa-Năsăud a anunţat, marţi, că în cursul zilei de 13 aprilie, o asistentă din Substaţia Năsăud a Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost confirmată pozitiv cu Covid-19.

"A fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică, iar asistenta a fost internată Spitalul Judetean de Urgenţă Bistriţa. Colegul ei de echipaj, ambulanţierul, a fost testat negativ, dar preventiv a fost retras din activitate cca 7-10 zile, timp în care se va realiza retestarea, la recomandarea DSP",

arată sursa citată.

Citeste si: O asistentă medicală din Ţăndărei, al treilea cadru medical care a murit din cauza COVID-19

Ancheta epidemiologică şi testarea contacţilor apropiaţi este în derulare.

La nivel intern, a fost derulată o anchetă internă si a fost dispusă testarea celor 25 de salariaţi (din totalul 31) suspectaţi ca şi contact cu asistenta pozitivă (la schimburile de tură din 9 apr/dim, 9 apr/seara; 10 apr/seară, 11 apr/dim).

Citeste si: Miel la cuptor în stil grecesc. Firptura perfectă pentru masa de Paște

Totodată, s-a început decontaminarea întregii substaţii Năsăud.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si