Suparat tare pe gaina babei, ca-n povestea "Punguta cu doi bani", Varujan Vosganian a venit cu o idee: ce-ar fi daca... intr-o buna zi.... oul din cotetul taranului ar fi impozitat? De exemplu, cu... 50 de bani? "In Romania in structira Pib-ului economia naturala are o pondere destul de mare si economia naturala care nu produce impozite, in acest felm, afecteaza niveluk veniturilor bugetare."

, a declarat Vosganian.

Mai putin interesati de PIB, impozite, preturi si alte calcule matematice, tot ce stiu taranii e ca ouale, prunii si rosiile din ograda n-or aduce bani la stat, dar le tin de foame! 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pentru` nea Ioan, ideea deputatului e de rasul curcilor din ograda. Pensionarul creste in batatura porci, gaini, curcani. Pentru consum propriu! Motivul e intemeiat: din pensia mica nu-si permite sa manace de la supermarket. 

Deranjat de autoconsumul care ne da economia peste cap, parlamentarul a mai inaintat o viziune care n-a facut sa-i bage-n ceata pe tarani: "oamenii sa fie integrati profesional si atunci singur ca ei, in loc sa framante marmelada in curte, se duc la serviciu.

Sa nu facem compotul in casa, sa facem compotul intr-o ferma care sa-l imbutelieze  si sa-l vanda pe piata.", propune Vosganian.

In postarea facuta, Varujan Vosganian se explica: pentru ca in drumul sau spre tigaie oul din cotet nu aduce niciun ban statului, taranii ar trebui sa infiinteze mici ferme, stimuland, astfel, munca in mediul rural. 

Presupusa taxare a productiei din curtea oamenilor a starnit un val de comentarii pe internet.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si