Asta e cea mai mare suma acordata pentru reabilitarea unui spital din tara noastra! Peste un milion de copii din Moldova vor avea sansa sa fie ingrijiti intr-un spital modern

Un milion de copii din Moldova vor fi ingrijti asa cum merita, intr-un spital modern, dupa ce guvernul a aprobat o finantare europeana de aproape 30 de milioane de euro. Decizia este istorica, spune directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria" din Iasi: e cea mai mare suma venita vreodata catre un spital din tara noastra intr-o singura transa si va schimba complet fata saraca a unitatii.

A.C., miercuri 25 octombrie 2017 , 20:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Saloanele reci cu pereti scorojiti, mobilier ruginit si ferestre prin care sufla vantul sunt un vis urat pe cale sa se spulbere - cu o singura semnatura, guvernul a usurat suferintele micutilor care ajung la cel mai mare spital din Moldova!

Radu Terinte, manager Spitalul de copii Sf. Maria Iasi: “S-a semnat contractul de finantare pe o suma fabuloasa, din cate stiu eu nu am auzit de o suma de finantare pe sanatate de o asemenea valoare de 26 de milioane de euro”.

Suma sta scrisa negru pe alb in proiectul pe care Consiliul Judetean Iasi l-a inaintat ieri guvernului. Actul a fost semnat in prezenta premierului si precizeaza ca mai bine de trei sferturi din bani vin din fonduri nerambursabile.

Radu Terinte, manager Spitalul de copii Sf. Maria Iasi: “Va deveni o uzina, asa cum trebuie sa arate un spital in secolul 21”. 

Cladirea va fi reabilitata, iar ventilatiile, sistemele electrice si de climatizare inlocuite. Noua unitate va indeplini si sistemele de prevenire a incendiilor. Numai anul trecut, la cel mai mare spital din Moldova, au ajuns 10 000 de copii din toata regiunea.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si