Asta e cea mai mare suma acordata pentru reabilitarea unui spital din tara noastra! Peste un milion de copii din Moldova vor avea sansa sa fie ingrijiti intr-un spital modern

Un milion de copii din Moldova vor fi ingrijti asa cum merita, intr-un spital modern, dupa ce guvernul a aprobat o finantare europeana de aproape 30 de milioane de euro. Decizia este istorica, spune directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria" din Iasi: e cea mai mare suma venita vreodata catre un spital din tara noastra intr-o singura transa si va schimba complet fata saraca a unitatii.

Author: A.C. Webeditor: A.L. miercuri 25 octombrie 2017 , 20:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Saloanele reci cu pereti scorojiti, mobilier ruginit si ferestre prin care sufla vantul sunt un vis urat pe cale sa se spulbere- cu o singura semnatura, guvernul a usurat suferintele micutilor care ajung la cel mai mare spital din Moldova!

Radu Terinte, manager Spitalul de copii Sf. Maria Iasi: “S-a semnat contractul de finantare pe o suma fabuloasa, din cate stiu eu nu am auzit de o suma de finantare pe sanatate de o asemenea valoare de 26 de milioane de euro”.

Suma sta scrisa negru pe alb in proiectul pe care Consiliul Judetean Iasi l-a inaintat ieri guvernului. Actul a fost semnat in prezenta premierului si precizeaza ca mai bine de trei sferturi din bani vin din fonduri nerambursabile.

Radu Terinte, manager Spitalul de copii Sf. Maria Iasi: “Va deveni o uzina, asa cum trebuie sa arate un spital in secolul 21”. 

Cladirea va fi reabilitata, iar ventilatiile, sistemele electrice si de climatizare inlocuite. Noua unitate va indeplini si sistemele de prevenire a incendiilor. Numai anul trecut, la cel mai mare spital din Moldova, au ajuns 10 000 de copii din toata regiunea.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost... Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost suspendată! Ce se întâmplă acum cu fotbalistul?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni... Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni împovărător de scumpă. Cum ne vom încălzi
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si