In serialul SF replicatoarele Flotei Stelare puteau produce orice fel de mancare sau bautura comandata de cineva. Acelasi principiu este acum folosit in alt caz. Antreprenorii israelieni Ayelet Carasso si Doron Marco au inventat deja un astfel de dispozitiv prin intermediul companiei lor, numita White Innovation. ”Replicatorul” se numeste Genie (”Duhul” – n.r.), arata ca un aparat de cafea obisnuit si poate produce tot felul de mancaruri, de la pui cu orez, couscous cu legume, ramen sau sufleu de ciocolata.

Aparatul foloseste ingrediente deshidratate pentru a produce portii de cate 140 de grame. ”Duhul” poate fi comandat prin intermediul unei aplicatii.

Alte companii similare care folosesc tehnica ”imprimarii 3D” pentru a realiza tot felul de mancaruri sunt Print2Taste din Germania, nufood din Marea Britanie si Natural Machines, din Spania, care a inventat un aparat numit Foodini, de la numele celebrului magician Houdini, dupa cum scrie Venture Radar.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste continuarea pe Voceabiz.ro

Sursa foto: Diana Bart/Instagram 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si