Astfel de vorbe pline de revolta rasuna zilnic la portile penitenciarelor. Cei care au rude dupa gratii se plang ca mancarea gatita pentru detinuti ar fi oribila si sunt nevoiti sa vina in fiecare luna la ei cu sacosele burdusite.

Cu toate acestea, cei din guvern sunt hotarati sa taie din costurile pentru hrana detinutilor.

Cate 7 milioane de lei in fiecare an pana in 2021. Au aprobat o lege in care scrie ca meniul unui puscarias va fi stabilit dupa consultarea nutritionistilor, astfel incat sa fie respectat aportul de calorii. Nu este clar, insa, cum au de gand oficialii sa reduca atat de drastic costurile. Nici cei din Ministerul Justitiei si nici reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor n-au putut sa ne explice asta.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Responsabilii au precizat ca nu ar avea in vedere scaderea banilor alocati pentru hrana, ci mai degraba o reducere a numarului de persoane private de libertate, iar asta ne poate duce cu gandul la o... gratiere treptata. In prezenta, in penitenciare sunt peste 30 de mii de detinuti, iar statul cheltuie 2.500 de lei pe luna cu fiecare dintre ei, aici fiind incluse mancarea, medicamentele intretinerea si costul personalului.

In tot acest timp, avem mii de romani care se zbat sa supravietuiasca in libertate si pentru care nimeni nu face mai nimic.

E mama a patru copii minunati, premianti la scoala, care se lupta sa ii creasca in conditii groaznice... Dintr-un salariu de 650 de lei, plus alocatiile copiilor, aproape jumatate se duc pe chirie. Cu toate ca cele doua camere care stau sa se darame. In rest, se descurca asa cum pot.

Dar nu se plang!

Pentru acesti sarmani, autoritatile au schitat o strategie antisaracie, in care nu regasim nicio masura concreta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si