VIDEO - Asta-i România! Povară de om mare pe umerii unui copil

La numai 9 ani, viața l-a încercat mult prea greu și i-a dat o povară pe care niciun adult nu o poate duce. Când avea cea mai mare nevoie de ea, mama i s-a stins - și ca într-un blestem, la numai o lună de la înmormântare, casa i-a fost mistuită de foc. Trezit în cel mai negru coșmar, copilul și-a găsit refugiu în brațele bunicii și în casa lui Dumnezeu

Author: Andreea Albu miercuri 05 octombrie 2022 , 16:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

N-are decât 10 ani, dar destinul l-a trecut deja prin momente greu de dus chiar și pentru un om mare. De mai bine de două luni, o cruce din lemn, înfiptă în pământul rece îi mai amintește de cea care i-a dat viață. 

I-a ars casa

Crescut împreună cu fratele mai mic doar de mamă, Răzvan s-a maturizat înainte de vreme din cauza nenorocirilor care l-au lovit fără milă.

Când avea cea mai mare nevoie de ea, mama s-a stins. Nici bine nu s-au uscat florile pe mormânt ca blestemul focului s-a abătut asupra lor și le-a transformat casa în scrum.

"Am ajuns acasă, am văzut foarte multă lume, ieșea fum pe la table, am intrat puțin în panică, m-am urcat în mașină, m-am rugat la o icoană pe care am găsit-o, m- am rugat cel mai mult să se stingă acest foc, au venit pompierii și la 2 minute a început și ploaia.

După ce au stins și au plecat mai ieșea fum, dar cu ajutorul lui Dumnezeu că a dat acea ploaie s-a stins tot." 

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Deși Comisia Europeană recomandă dușul în doi, românii sunt campioni la spălat la lighean

Îngenunchiat, copilul și-a găsit refugiul în brațele bunicii și în mâinile lui Dumnezeu, cel care i-a luat totul, dar i-a dat puterea să ierte și să meargă mai departe.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Casa în care becul nu s-a aprins niciodată

Și-a pierdut mama și casa, dar a gasit loc în casa lui Dumnezeu, aparent întâmplător și de atunci îl slujește cu credința unui om mare.

"- Dar tu nu vii ca un simplu enoriaș la biserică, înțeleg că ești mâna dreaptă a părintelui, nu?

- Da, da.

- Ce faci tu mai exact, la ce oră vii, tu ești primul și ultimul.

- Da, mă trezesc la 6 dimineața, mă spăl, mănânc, mă îmbrac și vin la biserică alături de bunica mea." 

O singură cameră le este adăpost

O singură cameră, bucătăria, le este acum, în prag de iarnă, adăpost. În rest, totul s-a facut scrum. 

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Doi bătrâni își duc viața singuri în munți

Ajunsă la capătul puterii, bunica s-a jurat că va avea grijă de cei mici, dar acum, unde?

Nimic nu au reușit să salveze din casa arsă. Nici măcar hainele care chiar daca nu au ars, s-au îmbibat cu miros de fum.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Primarul unei comune din Prahova a plătit 9000 de lei să fie scuturată zăpada care nu exista

De când au început școala, doar bunica îi mai așteaptă la poartă. Doar ea îi mai strânge în brațe, și îi sărută pe frunte. Și tot bunica e cea care îi ajută la teme.

Cei mici sunt sprijinul bunicii, iar bunica e sprijinul lor..

Cei care doresc să-l ajute pe Răzvan, pot face donații în contul Asociatiei “Sfântul Nicolae și Sfântul Efrem cel nou”, cont deschis în lei, cu mențiunea: pentru familia Cristea.

LEI: RO92 RZBR 0000 0600 1590 6640


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si