Asta-i Romania. Inradacinati in traditii, pastreaza cu sfintenie fiecare datina. Pentru ei, fiecare zi este un dar

Unde mai gasesti in tara asta Delta intre dealuri? Unde mai vezi localnici gatiti in haine domnesti ca de sarbatoare? Va prezentam un colt de rai unde oamenii duc cu mandrie un trai simplu si frumos. ##VIDEO11196##

A.L., sâmbătă 09 iulie 2016 , 21:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Inradacinati in traditii.
Unde mai gasesti in tara asta Delta intre dealuri? Unde mai vezi localnici gatiti in haine domnesti ca de sarbatoare? Va prezentam un colt de rai unde oamenii duc cu mandrie un trai simplu si frumos.
"De cand is eu, niciodata nu am fost imbracata altfel. Nu mi-am schimbat niciodat portul. M-o dus cu ei la mare si si acolo m-am dus asa imbracat", spune o localnica.
Traditia invie in sufletul fiecarui copil care se naste aici. Traiesc frumos si simplu. Aici, sa fii fudul e pacat. Strada se umple de culoare cand vezi femeile imbracate ca de sarbatoare, dar nu, aici asa e normal.
Barbatii poarta pantaloni negri, veste albastre, palarie si camasi apretate.
"Astazi ii miercuri. O zi normala. Tot asa, nu conteaza. Duminica ne schimbam altfe cand mergem la Biserica. Asta e port de zi cu zi. De cand stiu eu ca m-am nascut. Niciodata nu am fost schimbata in alt port", spune femeia.
Aici, viata se scurge altfel. Ardelenii de langa Gherla si-au ales sotiile numai din neamul lor.
"Femeile sunt serioase si fiecare isi face la casa ei lucrul".

"De cand is eu, niciodata nu am fost imbracata altfel. Nu mi-am schimbat niciodat portul.

M-o dus cu ei la mare si si acolo m-am dus asa imbracat", spune o localnica.Traditia invie in sufletul fiecarui copil care se naste aici.

Traiesc frumos si simplu. Aici, sa fii fudul e pacat. Strada se umple de culoare cand vezi femeile imbracate ca de sarbatoare, dar nu, aici asa e normal.Barbatii poarta pantaloni negri, veste albastre, palarie si camasi apretate.

"Astazi ii miercuri.

O zi normala. Tot asa, nu conteaza. Duminica ne schimbam altfe cand mergem la Biserica. Asta e port de zi cu zi. De cand stiu eu ca m-am nascut. Niciodata nu am fost schimbata in alt port", spune femeia.Aici, viata se scurge altfel. Ardelenii de langa Gherla si-au ales sotiile numai din neamul lor."Femeile sunt serioase si fiecare isi face la casa ei lucrul".

Traditia e lege, nu e loc de trandavie.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre... Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre Irisha, Elena Marin, Bogdan Urucu si Sorin Puscasu?
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si