Asta-i Romania. Inradacinati in traditii, pastreaza cu sfintenie fiecare datina. Pentru ei, fiecare zi este un dar

Unde mai gasesti in tara asta Delta intre dealuri? Unde mai vezi localnici gatiti in haine domnesti ca de sarbatoare? Va prezentam un colt de rai unde oamenii duc cu mandrie un trai simplu si frumos. ##VIDEO11196##

Editor: Alexandra Chiric Author: A.L. sâmbătă 09 iulie 2016 , 21:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Inradacinati in traditii.
Unde mai gasesti in tara asta Delta intre dealuri? Unde mai vezi localnici gatiti in haine domnesti ca de sarbatoare? Va prezentam un colt de rai unde oamenii duc cu mandrie un trai simplu si frumos.
"De cand is eu, niciodata nu am fost imbracata altfel.
Nu mi-am schimbat niciodat portul. M-o dus cu ei la mare si si acolo m-am dus asa imbracat", spune o localnica.
Traditia invie in sufletul fiecarui copil care se naste aici. Traiesc frumos si simplu. Aici, sa fii fudul e pacat. Strada se umple de culoare cand vezi femeile imbracate ca de sarbatoare, dar nu, aici asa e normal.
Barbatii poarta pantaloni negri, veste albastre, palarie si camasi apretate.
"Astazi ii miercuri. O zi normala. Tot asa, nu conteaza. Duminica ne schimbam altfe cand mergem la Biserica. Asta e port de zi cu zi. De cand stiu eu ca m-am nascut. Niciodata nu am fost schimbata in alt port", spune femeia.
Aici, viata se scurge altfel. Ardelenii de langa Gherla si-au ales sotiile numai din neamul lor.
"Femeile sunt serioase si fiecare isi face la casa ei lucrul".

"De cand is eu, niciodata nu am fost imbracata altfel. Nu mi-am schimbat niciodat portul. M-o dus cu ei la mare si si acolo m-am dus asa imbracat", spune o localnica.Traditia invie in sufletul fiecarui copil care se naste aici.

Traiesc frumos si simplu. Aici, sa fii fudul e pacat. Strada se umple de culoare cand vezi femeile imbracate ca de sarbatoare, dar nu, aici asa e normal.Barbatii poarta pantaloni negri, veste albastre, palarie si camasi apretate.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

"Astazi ii miercuri. O zi normala. Tot asa, nu conteaza. Duminica ne schimbam altfe cand mergem la Biserica. Asta e port de zi cu zi. De cand stiu eu ca m-am nascut. Niciodata nu am fost schimbata in alt port", spune femeia.Aici, viata se scurge altfel. Ardelenii de langa Gherla si-au ales sotiile numai din neamul lor."Femeile sunt serioase si fiecare isi face la casa ei lucrul".

Traditia e lege, nu e loc de trandavie.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si