Astăzi este dezbătută în Parlament moțiunea simplă împotriva ministrului Educației

Moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, va fi dezbătută, luni. de Camera Deputaților.

Author: I.C. luni 25 mai 2020 , 09:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Moțiunea intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educațional- PNL a creat România NeEdcuată”, a fost semnată de 93 de deputați PSD și Pro România.

Acuzând „haos” în domeniu, PSD și Pro România solicită demisia ministrului Educației. Totoădată, deputații acuză o „lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.

Citeste si: România trimite ajutor în SUA. Mesajul lui Ludovic Orban

Această moţiune este o mică parte a răspunsului nostru la nepăsarea şi incompetenţa dovedite pas cu pas de ministrul Educaţiei şi Cercetării de la preluarea mandatului, culminând cu perioada coronacrizei. Este o mică parte a învăţământului preuniversitar. Nu vrem să detaliem incompetenţa de care ministrul Educaţiei a dat dovadă în ceea ce priveşte învăţământul universitar sau cercetarea. Nici măcar o dată, în ultimii 30 de ani, românii nu au trăit asemenea momente de haos în Educaţie. Lipsa de viziune şi de strategie a făcut ca toţi cei din sistem- preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ- să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă.

Astăzi, aici, trebuie să punem capăt acestei crize. Ne bazăm pe demisia doamnei ministru dacă această moţiune trece”, se arată în textul moţiunii simple.

Citeste si: Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: 30.000 de români vor fi testaţi

Inițiatorii susțin că ministrul „a preferat să se spele pe mâini” în timpul stării de urgență și nu a venit cu un set de proceduri care să reglementeze situația de predare.

„Doamna Anisie trăieşte în 'bula ei de la partid' şi pe zi ce trece, pas cu pas, creează şi mai mare haos în sistemul de învăţământ. Părinţii elevilor din clasele terminale sunt oripilaţi de ideile vehiculate cu atâta lejeritate de doamna Anisie.(...) În ultimele două luni am văzut cu toţii ce înseamnă ca un politruc neprofesionist să conducă învăţământul românesc. Situaţia de criză ar fi trebuit să evidenţieze abilităţile de leadership şi competenţele de manager ale ministrului Educaţiei. În schimb, am văzut bâlbâieli, răzgândeli neargumentate, declaraţii contradictorii ale tuturor reprezentanţilor guvernamentali, lipsă de înţelegere a riscurilor sistemului şi completă lipsă de viziune”, mai menționează documentul.

Iniţiatorii demersului mai menţionează că nu a fost implementat şi actualizat nici programul Euro 200, astfel încât toţi elevii să aibă la dispoziţie un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor şi nu a existat niciun fel de coerenţă cu privire la stabilirea unui calendar pentru începutul de an şcolar, nici pentru grădiniţe şi nici pentru şcoli.

Citeste si: Gabriela Firea, despre persoanele confirmate cu coronavirus, dar fără simptome: "Să fie tratate acasă"

„Riscăm să asistăm la un colaps, cu consecinţe grave pentru întreaga societate, pe parcursul a mai multor generaţii, şi trebuie să punem capăt acestor paşi spre România needucată. Credem cu tărie că ministrul Monica Anisie a pierdut dreptul moral de a realiza politicile în domeniul educaţional şi de a exercita conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Din toate aceste considerente expuse anterior, vă cerem să constataţi şi să confirmaţi eşecul acesteia, votând solicitarea noastră de demitere imediată a ministrului Educaţiei şi Cercetării- Monica Anisie!”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si