Astăzi este Ignatul, dar mâine e sărbătoare și mai mare! Lor trebuie să le zici "La Mulți Ani"

Sfânta Muceniță Iuliana din Nicomidia este pomenită în calendarul creștin ortodox la 21 decembrie. A trăit în timpul împăratului Dioclețian (284-305) și era din cetatea Nicomidia.

C.I.P., joi 20 decembrie 2018 , 12:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sfânta Iuliana este considerată protectoarea mamelor care nasc, iar numele ei este invocat la naşteri şi în timpul diverselor boli. În icoane este pictată şi in chipul unei persoane care reuşeşte să prindă în lanţuri un diavol înaripat, dar şi cum suportă diverse torturi luptându-se cu diavolii, scrie crestinortodox.ro.

Părinții Sfintei Iuliana voiau ca ea să se căsătorească cu un tânăr care nu era creștin. Sfânta Iuliana, creștină fiind, a refuzat însoțirea.

În Nicomidia era atunci un om bogat şi cinstit, cu numele African, care foarte mult se ţinea de păgânătatea elinească. Acesta avea o fiică, cu numele Iuliana, care, după ce a crescut, a devenit foarte frumoasă şi îşi arăta înţelepciunea şi obiceiurile cele bune, a logodit-o cu un oarecare din suita împărătească, cu numele Elevsie. Nunta a fost amânată, conform doxologia.ro.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si