AstraZeneca anunţă că vaccinul său este eficient 100% împotriva COVID

Grupul farmaceutic AstraZeneca anunţă că a găsit în urma unor cercetări suplimentare ”formula câştigătoare” a vaccinului său contra covid-19, pe care l-a dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, asupra căruia autoritatea britanică de reglementare MHRA urmează să se pronunţe în următoarele zile, în vederea unei utilizări începând de la 4 ianuarie, informează AFP.

Author: Alina Raducu duminică 27 decembrie 2020 , 15:49

AstraZeneca anunţă că vaccinul său este eficient 100% împotriva COVID
AstraZeneca anunţă că vaccinul său este eficient 100% împotriva COVID
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Credem că am găsit formula câştigătoare şi felul în care să ajungem la o eficacitate care, prin două doze, să fie la fel de mare

ca a celorlalte” vaccinuri împotriva covid-19, susține directorul general Pascal Soriot în Sunday Times.

Vaccinul AstraZeneca asigură o ”protecţie de 100%” împotriva tuturor formelor grave de Coronavirus, dă asigurări Pascal Soriot

În primele rezultate ale tstelor clinice la scară mare realizate în Regatul Unit şi Brazilia, laboratorul britanic anunţa în noiembrie că vaccinul său era eficient într-o medie de 70%, faţă de o eficienţă de peste 90% a vaccinurilor alianţei ameriano-germane Pfizer/BioNTech şi companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

În spatele acestei eficienţe medii se aflau diferenţe mari în două protocoale diferite.

Vaccinul era eficient în proporţie de 90% în cazul voluntarilor care au primit mai întâi o jumătate de doză şi un rapel de o doză întreagă, o lună mai târziu.

Însă eficienţa era de numai 62% la alt grup, vaccinat cu două doze întregi.

Aceste rezultate au fost criticate, în urma injectării unei jumătăţi de doze- printr-o eroare- unui grup relativ redus în acest protocol.

Citeste si: O tânără de 21 de ani a fost găsită fără viață, înfășurată în cearșafuri, într-un coș de cumpărături. În ziua dispariției, își anunțase mama că se întoarce acasă- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Laboratorul anunţa atunci că vaccinul său necesita ”un studiu suplimentar”.

Vaccinul Oxford/AstraZeneca este foarte aşteptat, pentru că el este relativ mai ieftin şi nu are nevoie să fie păstrat la o temperatură atât de scăzută ca cel al Pfizer/BioNTech, de exemplu, de minus 70 de grade Celsius.

Acest lucru uşurează o vaccinare la scară mare şi în aziluri de bătrâni.

Citeste si: Adrian Streinu Cercel s-a vaccinat împotriva COVID-19

Țara care a început săinjecteze doze de vaccin Pfizer/BioTech este Regatul Unit

Prima ţară occidentală care a început să injecteze doze Pfizer/BioNTech, Regatul Unit contează pe acest al doilea vaccin şi pentru a pune capăt unei intensificări a contaminării, atribuite pe teritoriul britanic unei noi variante a noului coronavirus SARS-CoV-2.

Împotriva acestei mutaţii a virusului, ”noi credem, pentru moment, că vaccinul urmează să rămână eficient”, anunţă Pascal Soriot

”Însă nu putem fi siguri, iar astfel vom efectua teste”, anunţă el.

Pascal Soriot dă asigurări că noi versiuni sunt pregătite pentru orice eventualitate, însă îşi exprimă speranţa să nu fie nevoie de ele.

”Trebuie să fim pregătiţi”, mai adaugă Pascal Soriot.

Citeste si: Ungaria a început vaccinarea împotriva COVID-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si