Adrian Streinu Cercel s-a vaccinat împotriva COVID-19

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, medicul Adrian Streinu Cercel, s-a vaccinat anti-COVID duminică, el avertizându-i pe cei care nu vor să se vaccineze că, dacă nu pricep că din acest virus se moare, e problema lor. În opinia sa, vorbim prea mult de efectele adverse şi nu de modul în care putem să ne protejăm.

Author: Alina Raducu duminică 27 decembrie 2020 , 11:28

Adrian Streinu Cercel s-a vaccinat împotriva COVID-19
Adrian Streinu Cercel s-a vaccinat împotriva COVID-19
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”M-am vaccinat. E un vaccin pe care îl aşteptăm de mult. Este extraordinar vaccinul, nu a durut absolut deloc.

Fetele au mână foarte uşoară pentru că sunt de la noi din Institut. Şi echipa de aici din Matei Balş este o echipă superbă din punct de vedere medical şi din punct de vedere al dotărilor. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru că au făcut treabă nemaipomenit în această pandemie, respetiv la această epidemie pe teritoriul României”, a afirmat medicul.

Adrian streinu Cercel s-a vaccinat anti-COVID-19! Declarațiile medicului după ce a primit vaccinul

Întrebat dacă se face o triere a celor care vor să se vaccineze, Streinu-Cercel a explicat că ” fiecare care vine aici este o persoană care doreşte să se vaccineze”.

”E vorba de dorinţa de a se vaccina, nu este vorba că cineva i-a împins de la spate să se vaccineze. Lumea a înţeles că acest virus este o nenorocire şi că poate să te omoare. Foarte mulţi au avut rude în familie care s-au prăpădit din cauza acestui virus şi au înţeles că singura modalitate de scăpare imediată este vaccinarea. Vaccinul este superb din punctul de vedere a modului în care a fost conceput. Sunt practic nişte grămăjoare mici de grăsime şi în interiorul acestei grămăjoare este pusă o moleculă de ARN, care induce în organismul nostru producerea acelei molecule de vârf, de spike, iar pe urmă celelate celule vin şi fac treaba şi fac anticorpul necesar în aşa fel încât atunci când vine virusul, acesta să fie inactivat de la poarta de intrare ceea ce este nemaipomenit”, a declarat directorul Institutului ”Matei Balş”.

Citeste si: Prima persoană vaccinată în România, o asistentă medicală: „Nu a durut absolut deloc” (VIDEO)

Despre asistenta care s-a vaccinat prima?

Medicul a subliniat că nu se teme de efectele adverse, ca dovadă că s-a vaccinat.
”Restul e filosofie. Vorbim prea mult de efectele adverse şi nu vorbim de modul în care putem să ne protejăm şi modul în care putem să ne protejăm la momentul de faţă este vaccinul”, a mai adăugat Streinu- Cercel.

Mesajul său pentru cei care nu vor să se vaccineze este categoric: ” Nu se pune problema să convingem pe cineva. Dacă lumea nu pricepe că din acest virus se moare, e problema lor. Statele europene au pus la dispoziţia cetăţenilor din statele europene acest vaccin. Vor să se vaccineze? Bine. Nu vor să se vaccineze, iarăşi bine. Însă dacă se îmbolnăvesc, să nu se întrebe de ce li s-a întâmplat treaba asta”.

Citeste si: Începe campania de vaccinare anti-COVID în România. Cine va fi prima persoană vaccinată?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si