Atac armat la consulatul Chinei din Pakistan! Patru persoane au fost ucise

Consulatul Chinei din Karachi, Pakistan, a fost atacat de persoane înarmate, au informat guvernatorul statului şi un martor. Patru persoane au murit, conform CNN.

Author: G. S. vineri 23 noiembrie 2018 , 08:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Atacatorii au avut ca ţintă consulatul aflat în zona de securitate înaltă, conform guvernatorului Imran Ismael.

Au fost luate măsuri în plus de securitate la toate consulatele din Karachi, cel mai mare oraş din Pakistan.

Au fost implicaţi în atac trei sau patru atacatori, conform jurnalistului Amir Latif, al agenţiei turce Anadolu.

„A fost un atac curajos, pot să vă spun asta”, a adăugat el.

Armata de Eliberare a Baluchistanului, o grupare separatistă, a revendicat atacul pe Twitter, precizând: „Karachi: BLA a atacat ambasada chineză din Karachi”.

Patru persoane au murit, printre care şi doi ofiţeri de poliţie, conform lui Seemi Jamali, şeful Departamentului de Urgenţe de la spitalul Jinnah. Spitalul a informat ulterior la o conferinţă de presă că atacul s-a încheiat.

Latif, vorbind pentru CNN, a declarat că încă auzea împuşcături: „Consulatul este într-o zonă foarte protejată, împuşcăturile continuă şi încă auzim mici explozii, ceea ce sugerează că atacatorii încă se luptă cu forţele de securitate”.

Nu este clar dacă teroriştii se aflau în interiorul consulatului sau în apropierea sa.

„Împuşcăturile continuă iar poliţia nu a dat un comunicat oficial, dar martorii spun că sunt trei sau patru atacatori, înarmaţi, care au încercat să pătrundă în consulatul Chinei”, a afirmat el.

Armata de Eliberare a Baluchistanului (BLA) a coordonat activităţi militare separatiste împotriva Pakistanului timp de aproape 20 de ani. Organizaţia, care a fost creată din furie faţă de monopolul statului asupra resurselor minerale ale provinciei, a ucis şi răpit în trecut ingineri chinezi care lucrau în provincie.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si