VIDEO - Atacuri cibernetice asupra site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro şi o instituţie financiară. Acțiunea a fost revendicată de o grupare de hackeri pro-ruși

Guvernul anunţă, vineri, că în cursul dimineţii accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.

Author: Laura Macovei vineri 29 aprilie 2022 , 09:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet revendică atacul. 

Grupul precizează într-un mesaj postat pe Telegram că atacurile au avut loc în urma declarațiilor făcute de Marcel Ciolacu, care a promis “asistență maximă” în furnizarea de arme letale Ucrainei de către România. 

“Răspunsul nostru oficial: Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut Guvernul României”, a transmis Killnet.

 

" Confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanşat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro). Atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta. 

Atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei

Facem precizarea că site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale MApN",

a transmis MApN.

Citeste si: Anunț pentru șoferii din România: mai au două săptămâni la dispoziţie pentru a-și reînnoi RCA-ul

Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au lucrat pentru reluarea funcţionalităţii paginii de internet a ministerului.

MApN precizează că atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci doar a blocat accesul utilizatorilor, şi că pagina nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat.

Citeste si: Nicolae Ciucă: Este necesar ca Republica Moldova să primească susținere fermă și un răspuns favorabil la aspirațiile sale europene

Astăzi dimineaţă, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a  fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service) ”, anunţă Executivului. 

Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut, mai spune Guvernul. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si