Atentie! Bauturile foarte fierbinti va pot fi fatale. Ceaiul si cafeaua, la temperaturi ridicate, pot duce la cancer de esofag
Avem obiceiuri alimentare care pot fi fatale! Nu o spunem noi, ci specialistii. Orice lichid consumat peste o anumita temperatura poate duce la cancer! Iar simptomele sunt invizibile, la inceput! Tocmai de aceea, specialistii ne dezvaluie ce trebuie sa facem ca sa nu ajungem intr-o astfel de situatie.

De cate ori nu ati avut pofta de o cafea fierbinte? Sau de un ceai cat se poate de cald, care sa va incalzeasca gatul? Mai ales in diminetile reci? Sau...in zilele in care raceala nu va dadea pace! Le-ati savurat, v-ati simtit mai bine, fara sa va ganditi cat rau faceti! Specialistii de la Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului avertizeaza ca lichidele consumate fierbinti, cum ar fi cafeaua sau ceaiul, pot duce la
cancer de esofag.
A nu se intelege gresit! Nu cafeaua sau ceaiul contin substante cancerigene. Pur si simplu, temperatura ridicata este de vina!
"Ceaiul nu provoaca, nu este un factor de risc direct pentru aparitia cancerului de esofag. doar daca este baut in fiecare zi, fierbinte, peste 65 de grade."
"Nu da semne la debut, practic, nu te doare nimic si-atunci cand incepi sa ai simptome, sa ai dificultati in inghitire, sa ai ragusire persistenta. Semne grave de reflux, durere, deja devine prea tarziu."
Si-ajungem din nou sa spunem ca....moderatia este cheia sanatatii.