Atentie, bucuresteni! Se da drumul la sirene. Incepe exercitiul de avertizare si alarmare a populatiei

Exercitiul de avertizare si alarmare a populatiei incepe marti, 18 aprilie. Luni, Departamentul pentru Situatii de Urgenta a anuntat calendarul de alarmare a populatiei si a precizat in ce zi vor rasuna sirenele in fiecare oras. Autoritatile face apel la populatie sa nu intre in panica in momentul in care aud sirenele si sa urmareasca mesajele de informare.

A.L., marți 18 aprilie 2017 , 10:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

in perioada 18-21 aprilie, in Romania are loc un amplu exercitiu de avertizare si alarmare a populatiei. in cadrul acestuia, va fi testat modul in care autoritatile locale alarmeaza si avertizeaza populatia in caz de calamitate. Astfel, timp de 4 zile, sirenele vor suna alternativ, intre orele 10 si 15. Se va auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete, la 16 secunde fiecare.

Scopul exercitiului este testarea si verificarea sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.
Totodata va fi urmarit modul de actiune al autoritatilor locale pentru avertizarea si alarmarea populatiei, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare. Timpul de raspuns (masurat de la transmiterea mesajului de instiintare de catre Dispeceratul I.S.U. Judetean, pana la pornirea mijloacelor de alarmare (sirenelor), respectiv transmiterea corecta a semnalului de alarmare acustic ,,Alarma la dezastreˮ, reprezinta un alt punct care va fi verificat.

Raed Arafat, seful Departamentul pentru Situatii de Urgenta, a precizat ca sirenel vor fi testate pentru ca populatia sa se obisnuiasca cu ele. „Este un exercitiu prin care testam sirenele, obisnuim populatia si incercam sa pregatim ce inseamna fiecare sunet, ce inseamna cand suna asa sau ce inseamna cand suna altfel”, a spus Arafat.
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si