Atentie la Coronavirusul din Orientul Mijlociu. Este de 10 ori mai mortal decât COVID-19! Boala a ajuns în mai multe state din Europa

Cel mai ucigător coronavirus nu este SARS-COV2 (COVID-19). Coronavirusul din Orientul Mijlociu este de 10 ori mai mortal.

Author: Radu Constantin miercuri 15 aprilie 2020 , 12:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

MERS-COV (Middle East Respiratory Sindrome Coronavirus) este coronavirusul cu cea mai mare rată a mortalității din această familie și este prezent deja în 27 de state din lume, printre

care: Franța, Austria, China, Egipt, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite sau Emiratele Arabe Unite. Virusul descoperit în Orientul Mijlociu a infectat 2506 persoane din care 862 decese, ceea ce reprezintă o mortalitate de aproximativ 34%, de zece ori mai mare decât în cazul COVID-19.

MERS, virus activ în Orientul Mijlociu

Coronavirusul din Orientul Mijlociu este inclus pe lista celor mai periculoase boli din lume cu potențial epidemic de către Organizația Mondială a Sănătății, care a anunțat două noi morți pe 9 și 13 ianuarie 2020, în Emiratele Arabe Unite. Primul caz al bolii a fost identificat în Arabia Saudită în aprilie 2012.

În Europa au existat infecții în 8 țări, toate cu conexiuni directe sau indirecte cu Orientul Mijlociu. Infecția este încă activă în Orientul Mijlociu, cele mai recente raportări ale infecției sunt din februarie 2020, în Arabia Saudită.

Citeste si: Angajat al combinatului Liberty Galaţi, confirmat cu coronavirus

Cum se manifestă MERS-COV

Coronavirusul din Orientul Mijlociu se manifestă la fel precum COVID-19: febră, tuse și dificultate la respirare. Pneumonia este uzuală dar nu e mereu prezentă. S-au raportat simptome gastrointstinatel precum diareea. Mai multe cazuri confirmate prin teste au fost asimptomatice, persoanele în cauză intrând anterior în contact cu persoane care au dezvoltat manifestări agresive ale infecției. Oficial, conronavirusul se transmite de la om la om, însă specialiștii au descoperit celule infectate și la dromadere.

Nu este la fel de contagioasă precum COVID-19

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

MERS-COV este, din fericire, coronavirusul cel mai puțin contagios din familia din care face parte. Primele 1.000 de cazuri au fost înregistrate în doi ani și jumătate de la descoperirea virusului, în 2012, spre deosebire de SARS- 1.000 cazuri în 193 de zile și SARS-COV2 (COVID-19)- 1.000 cazuri în 48 de zile.

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si