Atenţie, şoferi! Noul cod rutier intră în vigoare mâine. Ce riscaţi dacă folosiţi telefonul la volan

Noi schimbări mâine în ceea ce priveşte Codul Rutier! Nu doar şoferii vor fi cei amendaţi dacă folosesc telefonul la volan. Atât biciciştii, cât şi cei care merg cu trotinetele pot primi amenzi usturătoare de până la 1.100 de lei, dacă vor fi prinși.

Author: R.B. vineri 11 octombrie 2019 , 18:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dacă până acum Codul Rutier prevedea sancţiuni doar în cazul folosirii telefoanelor în timpul conducerii autovehiculelor, acesta revine cu o serie nouă de schimbări. Iată care sunt acelea:

Citeste si: Noul cod rutier intră în vigoare de sâmbătă! Schimbări DRASTICE! Vei rămâne fără permis INSTANT!

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Misha a rămas cu traume după mariajul cu Connect-R! Abia acum s-a spus tot adevărul despre divorțul lor:- wowbiz.ro

- Toţi şoferii care au un contact direct cu telefonul, fie că-l ţin în mână sau îl ating în timpul condusului riscă amenzi de până la 1.100 de lei. 
- Şoferii pot folosi telefonul mobil doar atunci când maşina staţionează, fie că stă la semafor sau este încadrată într-o coloană de maşini.
- Conducătorii auto nu au voie să folosească nici măcar aparatul GPS, poliţiştii transminţându-le acestora să se ocupe de setări înainte de a porni la drum. De asemenea, sunt interzise şi trasnmisiunile live.
- În cazul în care şoferul a fost surprins depăşind viteza şi poliţistul vede că foloseşte telefonul mobil, acesta riscă ca să-i fie reţinut permisul pe o perioadă de 30 de zile.

Sursa: spynews.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si