Dacă până acum Codul Rutier prevedea sancţiuni doar în cazul folosirii telefoanelor în timpul conducerii autovehiculelor, acesta revine cu o serie nouă de schimbări. Iată care sunt acelea:

Citeste si: Noul cod rutier intră în vigoare de sâmbătă! Schimbări DRASTICE! Vei rămâne fără permis INSTANT!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

- Toţi şoferii care au un contact direct cu telefonul, fie că-l ţin în mână sau îl ating în timpul condusului riscă amenzi de până la 1.100 de lei. 
- Şoferii pot folosi telefonul mobil doar atunci când maşina staţionează, fie că stă la semafor sau este încadrată într-o coloană de maşini.
- Conducătorii auto nu au voie să folosească nici măcar aparatul GPS, poliţiştii transminţându-le acestora să se ocupe de setări înainte de a porni la drum. De asemenea, sunt interzise şi trasnmisiunile live.
- În cazul în care şoferul a fost surprins depăşind viteza şi poliţistul vede că foloseşte telefonul mobil, acesta riscă ca să-i fie reţinut permisul pe o perioadă de 30 de zile.

Sursa: spynews.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si