Atentie, soferi! Se schimba Codul Rutier. Ce prevede noul proiect de Ordonanta de Urgenta. Reguli drastice pentru cumpararea masinilor second-hand

Se schimba Codul Rutier. Un proiect de Ordonanta de urgenta prevede reguli mult mai drastice la cumpararea masinilor la mana a doua.

A.L., marți 18 iulie 2017 , 11:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In cazurile in care se schimba proprietarul unei masini, Codul rutier va stabili ca va exista o perioada fixa in care noul proprietar sa fie obligat sa notifice autoritatilor tranzactia.

In caz contrar, inmatricularea automobilului va fi suspendata automat, iar cel care va circula cu acesta va risca o amenda de pana la 2.900 de lei. Masura este prevazuta intr-un proiect de act normativ initiat recent de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prezentat de AvocatNet.ro.

Circularea pe drumurile publice cu masinile a caror inmatriculare a fost suspendata va fi interzisa si va putea fi sanctionata cu amenzi drastice, se mai arata in proiectul de Ordonanta de urgenta.

Suspendarea inmatricularii unui automobil va interveni, in principal, atunci cand, in urma achizitionarii unei masini, noul proprietar nu anunta autoritatile despre tranzactie. Concret, noul detinator va trebui sa anunte tranzactia printr-o solicitare de transmitere in evidentele oficiale a dreptului de proprietate asupra automobilului in maximum 90 de zile de la cumparare.

„In situatia in care noul proprietar nu solicita transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in termenul prevazut la alin (4) (90 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului - n. red.), inmatricularea vehiculului se suspenda de drept pana la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietare. in cazul in care pana la transcriere intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul (...) curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate”, este explicat in proiectul de OG, conform AvocatNet.ro.

In acelasi timp, Codul rutier va avea si sanctiuni pentru persoanele care circula cu automobile a caror inmatriculare a fost suspendata. Mai precis, soferii vor risca intre noua si 20 de puncte-amenda, adica, in prezent, o amenda intre 1.305 si 2.900 de lei.

Totodata, politistii rutieri vor retine certificatul de inmatriculare al vehiculului si vor elibera o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie, plus ca vor retrage si placutele cu numarul de inmatriculare.

Masura pregatita de MAI are in vedere situatiile in care noii proprietari evita sa anunte schimbarea detinatorului masinii pentru a evita plata unor taxe si, implicit, amenzile ce se acorda pentru neachitarea lor.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19! Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
infoactual.ro
Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna... Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna asupra psihicului
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si