Atenţionare de călătorie pentru Grecia. Lista insulelor periculoase

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis mai multe atenţionări de călătorie, una dintre ele vizând Croaţia, unde este risc de apariţie a unor incendii de vegetaţie în zona de coastă.

Author: R.B. marți 02 iulie 2019 , 15:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  O altă atenţionare de călătorie a fost emisă pentru Grecia, unde se menţine riscul ridicat de incendii, din cauza temperaturilor ridicale şi a vântului, în mai multe regiuni. De asemenea, MAE atrage atenţia că în Serbia au fost emise Coduri portocaliu şi roşu de caniculă.

  MAE anunţă că, în Republica Croaţia, autorităţile locale atrag atenţia asupra existenţei unui risc de incendii de vegetaţie, începând din 1 iulie, pentru zona de coastă a ţării, în regiunile Istria, Primorje şi Dalmaţia.

  Citeste si: Capcană întinsă românilor care merg în Grecia la mare. Ce s-a întâmplat pare ireal

  Se recomandă consultarea, pentru informaţii actualizate, a paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic croat- https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat- http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate- http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate- http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

  MAE reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

  Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 şi +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

  Citeste si: Vara 2019 va aduce fenomene meteo extreme în România

  MAE mai recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro, www.meteoalerm.eu.

  În Republica Elenă, există în continuare un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4, pe o scară de la 1 la 5), pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului, pentru regiunile: Peninsula Attica; Viotia; Korinthia; Achaia; Ileia; Messinia; Lakonia; Argolida; Insula Skyros; Insula Lesvos; Insula Chios.

  Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

  Citeste si: „Am ținut ascunsă sarcina vreo șase luni” Bianca Drăgușanu nu s-a ferit și a spus totul- wowbiz.ro

  Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

  Citeste si: VIDEO| Vacanta de vara nu mai este la bunici! Unde ii poti duce sa se relaxeze

  MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro.

  Tot MAE informează că în Republica Serbia, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, au fost emise Coduri portocaliu şi roşu pentru caniculă.

  Astfel, în 1 iulie a fost în vigoare un Cod portocaliu pentru întreg teritoriul Serbiei, cu temperaturi între 35 şi 38 de grade. Pentru 2 iulie a fost emis Cod roşu pentru regiunile Pomoravlje, Serbia de Est şi de Sud-Est, Kosovo şi Metohija, fiind prognozate temperaturi mai mari de 38 de grade Celsius. Pentru celelalte regiuni se menţine codul portocaliu. Autorităţile sârbe avertizează cu privire la disconfortul termic, precum şi la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în reţeaua electrică şi la riscul apariţiei de incendii.

  Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor Internet de specialitate www.meteoalarm.rs şi http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/RS-Serbia.html, precum şi cele ale Automobil Clubului Sârb www.amss.org.rs, www.autozona.rs şi al administraţiei drumurilor http://www.putevi-srbije.rs. În situaţii de urgenţă, pe teritoriul Republicii Serbia se pot apela numerele de urgenţă locale +38111192 (poliţia), +38111193 (pompierii) şi +38111194 (ambulanţa), precum şi +381111987 pentru asistenţă auto.

  Citeste si: „Nu mai sunt șanse să ne așezăm la aceeași masă.” Flavius Nedelea a vorbit pentru prima dată, după ce el și Anamaria Prodan au mers pe drumuri separate- kfetele.ro

  Citeste si: Un nou scandal este pe cale să izbucnească între Andreea Bălan și George Burcea! Procesul o poate lăsa pe vedetă fără sute de mii de euro- radioimpuls.ro

  Citeste si: Aglomeraţie pe autostrăzile A1 şi A2, pe sensul spre Capitală

  Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Serbia: +381113670361, +381113670798 şi ale Consulatului General al României la Vârşeţ: +381013831099: +381013831199; +381013831299, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Belgrad: +38163319425; telefonul de urgenţă al Consulatului General al României la Vârşet: +381644584833, respectiv al Consulatului General al României la Zaječar: +381692799651.

  MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://belgrad.mae.ro, http://varset.mae.ro, www.consularprotection.eu, www.mae.ro.

  De asemenea, românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si