Cei ce și-au plănuit concediul în această vară sunt îngroziți de evenimentele din Egipt, acolo unde două femei au fost ucise de rechini, una dintre victime fiind o româncă.

Specialiștii trag un semnal de alarmă referitor la plajele cu risc crescut de atac al rechinilor 

Cele mai multe cazuri de atac al rechinilor au fost înregistrate în țările africane, iar la nivel mondial, în fiecare an, se înregistrează aproximativ 100 de cazuri de atacuri de rechini.

Primele locuri sunt ocupate de plajele din Australia, Africa de Sud, dar și Brazilia, dar atacurile sunt destul de dese și în Marea Mediterană.

Citeste si: Ea este românca care a murit sfâșiată de rechin în Egipt. Roxana Donisan era funcționară la Direcția de Finanțe din Suceava

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Atacuri ale rechinilor au fost înregistrate și în Marea Egee, Adriatică, dar și Ionică. În Marea Roșie, unde și-a găsit sfârșitul și o româncă, au fost declarate aproximativ 30 de specii de rechini.

Vești bune pentru litoralul românesc 

Marea Neagră este considerată sigură, rechinii fiind iubitori de apă caldă, iar condițiile de viață nu sunt potrivite pentru speciile de rechin.

Citeste si: Mărturia cutremurătoare a unui turist român care a asistat la atacul rechinului din Hurghada

Specialiștii îi sfătuiesc pe oameni ca în cazul în care sunt atacați de un rechin să se miște cât mai puțin posibil și să păstrați un contact vizual cu acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si