Au cazut primele capete dupa cumplitul accident de sambata, cand o masina a cazut in Dunare! Ce nereguli s-au gasit dupa o scurta investigatie

Directorul general al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara, Horatiu Simion, si seful Sectiei de Drumuri Nationale (SDN) Orsova, Ion Cunicel, au fost demisi luni, dupa accidentul produs sambata in localitatea Coronini, judetul Caras-Severin, decizia fiind luata de directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), stefan Ionita, la cererea ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat luni CNAIR.

V.P., luni 09 octombrie 2017 , 15:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Razvan Cuc a cerut duminica un raport legat de problemele infrastructurii rutiere care ar fi putut contribui la agravarea accident petrecut sambata pe Drumul National 57 (DN57), intre Orsova si Moldova Noua, in dreptul locatitatii Coronin.

”In urma analizarii documentelor primite in aceasta dimineata, ministrul Transporturilor a cerut Directorului General CNAIR, stefan Ionita, sa ia urgent masuri impotriva celor care se fac vinovati de gestionarea deficitara a zonei aflate in administrarea DRDP Timisoara”, se arata in comunicat.

DRDP Timisoara si sectia de Drumuri Orsova sunt vinovate cel putin de indolenta si proasta gestionare a teritoriului aflat in administrare, potrivit ministrului.

”Din documentele primite reiese ca sectia de Drumuri Orsova detinea parapeti pe stoc, dar ca nu i-a folosit. Directorul Regionalei Timisoara ar fi trebuit sa stie acest lucru si sa dea dispozitie ca acesti parapeti sa fie inlocuiti", a declarat Razvan Cuc, in cadrul comunicatului.

Din raportul prezentat a reiesit inclusiv ca, in acea zona, parapetul greu era deteriorat de cel putin doi ani. De asemenea, ministrul a solicitat CNAIR, inca de duminica, un raport complet cu privire la situatia drumurilor si a dispus ca pana la sfarsitul anului sa fie montati si inlocuiti toti parapetii, acolo unde este necesar.

”Directorii Regionali trebuie sa vina cu date exacte despre zonele cu probleme pentru a se putea aloca fondurile necesare montarii, sau inlocuirii, dupa caz, a parapetilor in curbe periculoase, puncte negre, locuri unde sunt frecvente accidentele grave”, se arata in comunicat.

Masina in care se aflau patru persoane si soferul acesteia, care s-a salvat, a fost scoasa din apele Dunarii duminica dupa-amiaza. Scafandrii au constatat ca in masina nu se afla nicio persoana. Cei sase scafandri care le-au cautat, duminica, pe cele patru persoane aflate in masina cazuta cu o zi in urma in Dunare au anuntat ca se retrag, insa cautarile vor continua cu ambarcatiuni.

Soferul, care se afla la Spitalul din Moldova Noua, le-a spus politistilor ca in masina se afla o familie: sotul avea 48 de ani, sotia avea 40 de ani, fiul cel mare al celor doi ar avea 22 de ani, iar copilul cel mic, trei ani.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si