Au distrus picturi murale ca monteze centrale termice. Tencuiala peste picturi extrem de pretioase ale unei biserici din Bucuresti

Picturi murale de aproape 100 de ani au fost distruse intr-o biserica monument din capitala. Asta pentru ca preotul a decis sa monteze doua centrale termice. Enoriasii isi fac cruce, dar nu in fata icoanelor, ci a minunatiei care a aparut in locasul sfant. Urmeaza un material filmat cu o camera ascunsa.

Webeditor: V.P. Author: A.L. luni 27 februarie 2017 , 19:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sa vezi si sa nu crezi ce se inalta in interiorul acestei biserici din centrul capitalei! Desi picturile murale de pe peretiI lacasului sfant dateaza din 1938 si ar fi trebuit sa fie conservate...Unele au fost acoperite de tencuiala iar cateva sunt ciuruite de gauri pentru noile centrale.

Biserica are o istorie de peste 250 de ani. A fost ridicata in anul 1763 si asa cum spune si pancarta lipita pe gard adaposteste fresce extrem de valoroase.

Ati avut un acord pentru a instala centrala?

Nu am instalat-o eu.

Dar, cine?

Cu multi ani in urma cand s-a restaurant biserica, in 2002.


Toate bisericile, in spate, au destul spatiu.

Au spatiu, se poate face o camaruta, unde se poate instala centrala.

 

Preotul sustine ca nu el este vinovatul pentru distrugerea operelor de arta. Peretii ar fi fost gauriti de altcineva.

Gaura aceea este de zeci de ani, poate de sute de ani.

Au fost sobe inainte si pe locul sobelor s-au instalat centrale.

Nu de aceeasi parere sunt si oamenii legii, care au deschis un dosar penal pentru distrugere si efectuarea de lucrari neautorizate.

Din cercetari a reiesit faptul ca in aceasta biserica au fost montate 2 centrale termice si 3 aparate de aer conditionat.  Au fost perforate ferestrele  si a fost distrusa picture murala.
Reprezentantii Patriarhiei au inceput la randul lor o ancheta interna.

Centrala termica a bisericii Parohiei Batistei a fost montata in anul 2002, in timpul preotului paroh Mircea Despoiu (in prezent pensionar), fara aprobarea Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucure?tilor

La finalul anchetei vinovatii risca sa ajunga in spatele gratiilor.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si