Au inceput controalele sanitare pe litoral! Inspectorii verifica peste 700 de restaurante si autoserviri

Ministerul Sanatatii a infiintat un comandament format din 48 de inspectori care vor face verificari in ce priveste respectarea normelor de sanatate publica pe litoral, incepand de astazi si pana la sfarsitul lunii august.

Author: L. S. luni 02 iulie 2018 , 13:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Actiunile de control in statiunile de pe litoralul romanesc si din Delta Dunarii au inceput astazi si se vor desfasura pana pe 31 august 2018, potrivit unui comunicat de presa transmis de Ministerul Sanatatii. Normele de igiena si sanatate publica vor fi verificare si in taberele de scolari si studenti, insa si respectarea normelor de imbaiere in ape naturale, stranduri sau piscine vor fi supravegheate si monitorizate de catre inspectorii sanitari.

Se vor face verificari stricte in ce priveste posturile de prim ajutor de pe litoral si din Delta Dunarii, si in ce priveste respectarea normelor de igiena in hoteluri, moteluri si pensiuni.

"Am infiintat un comandament de control format din 48 inspectori sanitari. Scopul acestor actiuni este de a supraveghea modul in care sunt respectate normele de sanatate publica in unitatile de pe litoral, astfel incat turistii sa-si poata petrece vacantele in conditii de siguranta, fara riscuri de imbolnavire.

In cazul in care vor fi constatate deficiente, se vor aplica masuri conform legislatiei in vigoare”, a declarat Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii

In statiunile de pe litoralul romanesc functioneaza 450 unitati de cazare, 600 unitati de alimentatie publica, 4 tabere scolare, iar in perimetrul Deltei Dunarii au fost catagrafiate 220 unitati de cazare, 160 unitati de alimentatie publica si 4 tabere scolare.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si