Au scapat de bombardamentele din Siria, dar acum mor de foame in Romania! Marturisirile sfasietoare ale unei femei cu patru copii:”Vedeam numai oameni cu capul taiat! A fost cumplit!”

Olimpia a scapat intr-un mod incredibil din bombardamentele din Siria, insa acum traieste in mizerie alaturi de cei patru copii. Disperata, ea a ales sa se intoarca in tara, insa acum moare de foame.

vineri 13 octombrie 2017 , 08:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”in ultima zi am baut apa din toaleta. Mi-era sete, cel mic plangea. Mi-au bombardat casa. A fost cumplit. Vedeam numai oameni cu capul taiat.”, a marturisit, cu ochii in lacrimi, Olimpia.

A lucrat in Cipru, unde si-a cunoscut sotul. La scurt timp, insa, totul s-a naruit, intrucat sotului ei i-a expirat viza si s-a intors in tara natala.

A decis sa-l urmeze, iar apoi a fost cumplit. Dupa ce au ajuns acolo, casa le-a fost bombardata.


”Mi-au bombardat casa. Au venit cu tancul in fata si mi-au dat bombardamente. Aveam trei copii. Vedeam multe prin fata casei. Nu mai avem nimic. Totul s-a terminat. Am plecat in alt sat, unde am stat doi ani, iar apoi au venit cei de la ISIS. S-au batut sapte zile si am fost nevoiti sa plecam. Acolo a inceput cea mai mare frica a noastra. Vedeam numai oameni cu capul taiat. Ce-au prins, tot au taiat. Avionaele nu se opreau. Au facut palmiera zob. Nu mai este nimic. Atunci am zis ca plec. imi iau copii si plec. Am mers, fiind masina de camp am avut tot la noi. Am stat doua zile in scoala. Cat am dormit am lasat actele in masina. A venit avionul si au bombardat masina.

De ce ne-a fost frica, de-aia n-am scapat. Am mers trei zile prin frig, am platit 200 de euro. Ne-au dus intr-un grajd cu paie si nu am stiut unde suntem.”, a marturisit Olimpia.
8-gg.mp4

A trecut prin momente cumplite, despre care a vorbit la WOWbiz.

”Am venit la granita cu Turcia. Am cerut sa plec. Nu m-au lasat sa plec daca n-aveam actele copiilor. Am vrut sa merg la Ambasada si sa fac actele copiilor. Ne-au pus sa asteptam. M-au amanat. Calauzele ne cereau foarte multi bani. Cate 400 de euro de persoana, inclusiv pentru copii. A fost foarte greu pana cand am trecut granita. sapte zile am stat pe drum. sapte zile fara mancare.”, a mai spus ea.

Cosmarul nu s-a terminat, insa, pentru Olimpia, intrucat sotul ei n-a putut sa vina in tara.

”Am sosit la Ambasada Romania alaturi de copii. Din pacate, n-am putut sa trec cu sotul. Am zis ca merg cu copii si am luat o decizie. Mi-e foarte greu singura. Mi-e foarte greu atunci cand ma intreaba unde e tata. E foarte greu singura, cu patru copii. Lupt foarte mult pentru ei. ”, a mai marturisit Olimpia printre lacrimi.

Acum, Olimpia a ajuns, insa, in tara, insa traieste in saracie, iar parintii ei n-au acceptat sa vina acasa cu patru copii: ”Nu stau cu ai mei. Ei nu au fost de acord sa ma intorc. Am gasit o casa printr-un strain. Traim din 140 de lei.”, a mai precizat ea.


Aflati ce spun copiii despre traiul in Romania, in videoclipul de mai sus!

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si