”Să fie foarte clar pentru toată lumea: Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a scris, luni seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

Anterior, tot într-opostare pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice a anunţat că suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o ca fiind prejudiciu, în urma controlului efectuat la PMB, este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane euro).

Florin Cîţu: "Banii au existat, dar nu au ajuns acolo unde trebuie"

Veniturile totale ale Primăriei Municipiului Bucureşti în acest an au fost de 3,4-3,5 miliarde lei, iar în septembrie încasările au fost de 99%, a declarat, luni, ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, în urma controlului desfăşurat, care a precizat că banii au existat, dar nu au ajuns acolo unde trebuie.

El a mai afirmat că şi la datorii ”situaţia arată rău, arată clar o administrare proastă a banului public”.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu

Ce spune Gabriela Firea?

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a declarat, luni, că afirmaţiile ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, despre controlul la Primăria Capitalei sunt" de râs". Ea a susţinut că a fost un "control politic", iar inspectorii au spus că "dacă nu scriu ceva, orice, vor fi daţi afară şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă".

"Nimic flagrant, ilegal, nimic care să însemne o greşeală a noastră, ci au descris nişte fapte", a afirmat Gabriela Firea.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”- wowbiz.ro

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Noul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat, la finele lunii septembrie, că va efectua un audit la Primăria Capitalei ca primă măsură după instalarea în funcție.

El a arătat că într-o săptămână va prezenta situația financiară a Primăriei și a instituțiilor din subordine.

„O companie de audit, da. Trebuie să fie un vot în Consiliul General, după aceea trebuie să fie o procedură de achiziţii, deci probabil în patru, cinci, şase luni (să avem rezultatele auditului- n.r.). În orice caz, foarte repede voi prezenta o situaţie financiară a Primăriei şi a instituţiilor din subordine. Asta o să o aveţi într-o săptămână pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a afirmat Nicuşor Dan, la B1TV.

El a anunţat că îl va demite pe directorul Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei Bucureşti și va face și mai multe anchete interne în primărie.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si