Florin Cîţu: Primul raport finalizat la Primăria Capitalei a fost deja trimis la DNA

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţă că primul raport de control de la Primăria Capitalei a fost rimis la DNA, prejudiciul calculat de către inspectori fiind de 200 de milioane de lei.

Author: Andreea Stoica luni 12 octombrie 2020 , 21:19

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Să fie foarte clar pentru toată lumea: Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a scris, luni seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

Anterior, tot într-opostare pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice a anunţat că suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o ca fiind prejudiciu, în urma controlului efectuat la PMB, este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane euro).

Florin Cîţu: "Banii au existat, dar nu au ajuns acolo unde trebuie"

Veniturile totale ale Primăriei Municipiului Bucureşti în acest an au fost de 3,4-3,5 miliarde lei, iar în septembrie încasările au fost de 99%, a declarat, luni, ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, în urma controlului desfăşurat, care a precizat că banii au existat, dar nu au ajuns acolo unde trebuie.

El a mai afirmat că şi la datorii ”situaţia arată rău, arată clar o administrare proastă a banului public”.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu

Ce spune Gabriela Firea?

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a declarat, luni, că afirmaţiile ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, despre controlul la Primăria Capitalei sunt" de râs". Ea a susţinut că a fost un "control politic", iar inspectorii au spus că "dacă nu scriu ceva, orice, vor fi daţi afară şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă".

"Nimic flagrant, ilegal, nimic care să însemne o greşeală a noastră, ci au descris nişte fapte", a afirmat Gabriela Firea.

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Noul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat, la finele lunii septembrie, că va efectua un audit la Primăria Capitalei ca primă măsură după instalarea în funcție.

El a arătat că într-o săptămână va prezenta situația financiară a Primăriei și a instituțiilor din subordine.

„O companie de audit, da. Trebuie să fie un vot în Consiliul General, după aceea trebuie să fie o procedură de achiziţii, deci probabil în patru, cinci, şase luni (să avem rezultatele auditului- n.r.). În orice caz, foarte repede voi prezenta o situaţie financiară a Primăriei şi a instituţiilor din subordine. Asta o să o aveţi într-o săptămână pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, ca să nu intrăm în incapacitate de plată”, a afirmat Nicuşor Dan, la B1TV.

Citeste si: „Nu mă interesează unde stă el, nici pe ea nu o interesează.” Tatăl Loredanei Groza, declarații despre despărțirea fiicei sale de Andrei Boncea- kfetele.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

El a anunţat că îl va demite pe directorul Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei Bucureşti și va face și mai multe anchete interne în primărie.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si