Australia a castigat editia 2016 a Cupei Mondiale de Vajthat! Da, sportul din Harry Potter se joaca si in realitate

Cu siguranta ca te-ai bucurat de competitiile de Vajthat in celebra seria Harry Potter, dar exista acest sport si in realitate si poarta denumirea de Quidditch si este inspirat chiar din celebra franciza cinematografica.

C.I.P., marți 26 iulie 2016 , 12:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Anul acesta s-a desfasurat Campionatul Mondial de Vajthat, iar in finala de la Frankfurt ce s-a desfasurat pe 24 iulie s-au intalnit echipele Australiei si cea a Statelor Unite. Invingatorii au fost australienii cu scorul de 150 la 130, in timp ce pozitia a treia a fost ocupata de catre Marea Britanie.

Acest sport este extrem de asemanator cu cel din Harry Potter. Jucatorii trebuie sa arunge o minge prin inelele din poarta echipei adverse, asta in timp ce urmaresc "hotoaica aurie", care in realitate este un jucator special care agita o minge de tenis pe care o are ascunsa intr-un ciorap.

Vajthat a fost adaptat ca sport real in 2005 de catre studentii de la Middlebury College din Vermont si de atunci s-a raspandit in multe tari si este practicat de peste 700 de persoane, in principal din Statele Unite si Europa, si majoritatea jucatorilor sunt din unviersitati sau licee care sunt afiliate la Asociatia Internationala a jucatorilor de Quidditch.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si