Autoritățile din SUA se gândesc să urmărească penal un copil de 6 ani. Elevul și-a împușcat profesoara

O americancă, învățătoare în clasa I, a fost împușcată de elevul ei. Băiatul de doar 6 ani a venit cu arma la școală, iar profesoara a vrut să-i confiște pistolul, în momentul în care a sesizat ce se întâmplă. Elevul a tras fără să clipească, iar cadrul didactic a ajuns pe patul de spital cu răni grave. Părinții băiatului sunt cei care vor fi trași la răspundere, cel mai probabil, pentru această faptă. 

Author: Alexandra Costea luni 09 ianuarie 2023 , 15:06

Autoritățile din SUA se gândesc să urmărească penal un copil de 6 ani. Elevul și-a împușcat profesoara

Autoritățile din SUA se gândesc să urmărească penal un copil de 6 ani. Elevul și-a împușcat profesoara

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un elev în vârstă de șase ani și-a împușcat învățătoarea, o americancă în vârstă de 25 de ani. Profesoara a vrut să-i confiște copilului arma în momentul în care a văzut-o, iar elevul de clasa I a tras fără să se gândească o clipă.

Citește și: Un cerșetor român este cercetat de FBI. Acesta câștiga 100.000 de dolari pe an

" Ea voia să-i ia arma și atunci copilul a tras", a dezvăluit Brittaney Gregory, al cărei fiu se afla în clasă când în momentul în care va avea loc nenorocirea, conform Washington Post, citat de jurnalitii de la  Daily Mail.

Ce decizie au luat autoritățile americane în cazul copilului

În momentul în care s-a produs nenorocirea, colegii băiatului de 6 ani au fugit din clasă și s-au ascuns într-o altă încăpere, acolo unde au crezut că vor fi în siguranță. Învățătoarea, Abby Zwerner, a fost transportată de urgență la spital cu răni grave.

Elevul de clasa I se află în aceste momente în custodia autorităților și a specialiștilor, doar că este puțin probabil ca acesta să fie acuzat de vreo infracțiune, notează jurnaliștii locali.

" Ar fi aproape imposibil să urmărești penal un copil de șase ani, indiferent cât de grav ar fi", a declarat un profesor de la Facultatea de Drept a Universității din Virginia. Acesta susține că persoanele mai mici de șapte ani nu au capacitatea mentală de a-și forma intenția de a comite o infracțiune.

Citește și: Un bărbat a fost ucis cu mai multe lovituri de cuțit, chiar de un coleg de serviciu

"Cea mai mare barieră este că toți inculpații trebuie să aibă capacitatea de a fi judecați",   a declarat specialistul.  "Asta înseamnă că trebuie să înțelegi natura procedurilor legale împotriva ta și să asiști la propria apărare. Nu există nicio posibilitate ca un copil de șase ani să îndeplinească aceste criterii. Sistemul de justiție juvenilă nu ar fi echipat pentru a se ocupa de un copil atât de mic", a mai precizat acesta.

Pentru această faptă vor fi trași la răspundere chiar părinții băiatului de 6 ani. Asta pentru că, conform legii din Virginia, armele nu trebuie lăsate pe mâna copiilor sub vârsta de 14 ani.

Citește și: Au apărut primele cazuri de Flurona în România! Care sunt simptomele/ „Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă!”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si