Autoritatile moldovene au declarat cinci diplomati rusi "persona non grata". Presedintele Dodon condamna drept "revoltatoare" decizia lor de expulzare

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reactionat luni seara extrem de dur dupa declararea a cinci diplomati rusi "persona non grata" de catre autoritatile moldovene, sustinand ca este vorba de un gest "revoltator" si despre o comanda venita din partea tarilor occidentale, intr-un mesaj postat pe Facebook.

V.P., luni 29 mai 2017 , 20:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Guvernarea a comis un gest revoltator in raport cu partenerul nostru strategic Federatia Rusa", si-a inceput presedintele moldovean mesajul postat pe Facebook.

De asemenea, acesta si-a exprimat indignarea profunda vizavi de "aceasta ostilitate afisata a diplomatiie moldovenesti si o condamn in mod categoric".

"Inteleg ca eurounionistii sunt deranjati de succesul inregistrat de presedintie in ultimele luni si au decis sa crecurga la provocari directe, cu riscul sa afecteze grav relatiile moldo-ruse", a comentat Igor Dodon.

Presedintele moldovean a sugerat ca ar fi vorba despre o comanda venita din partea tarilor occidentale, chiar din partea americanilor ingrijorati de "dialogul constructiv si eficient" dintre presedintia de la Chisinau si reprezentantii Kremlinului.

"Atentionez cu toata responsabilitatea aceasta guvernare, ca ea a acceptat sa se implice in jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului si Washingtonului in regiune. Jocuri ale structurii militare NATO",

Igor Dodon a avertizat va vor exista consecinte negative in urma deciziei de expulzare a celor cinci diplomati rusi de pe teritoriul Republicii Moldova.

"Nu cred ca isi da seama cu ce pret face acest lucru si in ce situatie dificila si riscanta poate pune tara si poporul", a concluzionat presedintele prorus de la Chisinau.

Jurnalistii Deschide.md au anuntat ca cinci diplomati rusi au fost declarati luni seara "persona non grata" de catre autoritatile de la Chisinau. Aceste informatii au fost confirmate de consilierul ministerului de Externe, Andrei Galbur, precum si de ambasadorul rus din Republica Moldova.

Autoritatile moldovene nu au dat mai multe informatii cu privire la motivele care au dus la declararea celor cinci diplomati "persona non grata" in Republica Moldova.

Printre diplomatii rusu vizati de expulzare se numara si consilierul atasatului militar al Federatiei Ruse de la Chisinau, Igor Dovbnea.

Acesta din urma figureaza in dosarul de tradare intentat fostului deputat moldovean Iurie Bolboceanu.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si