Autoritățile române avertizează populația! "Nu cumpărați acest medicament. E TOXIC" - Produsul este extrem de folosit de copiii din România! Pericolul e URIAȘ

O cremă pentru copii vândută în farmaciile din România poate fi extrem de periculoasă.

C.I.P., joi 10 ianuarie 2019 , 11:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Este alertă maximă în ceea ce privește un medicament vândut extrem de bine în farmaciile din România. Reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a emis un avertisment cu privire la acest produs folosit frecvent în cazul copiilor în România.

Este vorba de o cremă pe bază de propolis ce poate avea un impact negativ asupra celor cărora li se administrează.

"Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale informeaza cu privire la produsul AUR DERM CREMA CU MIMOZA, SMIRNA SI PROPOLIS! Crema a fost notificata ca si produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, continand in realitate substante active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriaca de profil, care a emis o alerta in acest sens.

Produsul nefiind inregistrat ca si medicament, ANMDM a intreprins toate demersurile care se impuneau in acest caz, in limita de competenta a institutiei.

Avand in vedere posibilul impact negativ asupra sanatatii persoanelor carora li se administreaza acest produs, ANMDM atentioneaza pacientii, publicul larg sa nu achizitioneze AUR DERM CREMA CU MIMOZA, SMIRNA SI PROPOLIS, aflat inca pe piata, pana la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmata de distrugerea produsului", potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si