Autoritatile vor sa mute Spitalul Floreasca la periferia Capitalei

Spitalul Floreasca se muta. Promisiunile autoritatilor sunt ca in 3 ani vom avea o noua unitate de primiri urgente, moderna si incapatoare. Vom trai si vom vedea!

Webeditor: A.C. Author: Stirile Kanal D miercuri 20 septembrie 2017 , 19:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Una cred pacientii, alta autoritatile care au anuntat cu surle si trambite o premiera pentru capitala.

DAN TUDORACHE: “Vom construi un spital. Vom reloca cele 2 spitale- Floreasca si Spitalul de Arsi". 

Primaria sectorului 1 a semnat azi un protocol cu ministerul sanatatii pentru ridicarea unui nou si mare spital de urgenta la marginea Bucurestiului.

Aici sunt cele 7,4 hectare pe care va fi construit spitalul ce va ingloba unitatea sanitara de la Floreasca si cea de Arsi. In acest moment pe acest teren se afla construite 2 cladiri, cladiri care adapostesc 90 de batrani. Autoritatile spun ca acestea nu vor fi demolate. 

FLORIAN BODOG: “Am constatat impreuna cu managerul spitalului, impreuna cu Primaria care este administratorul celor 2 cladiri ca orice posibilitate de extidere, orrice posibilitate de ectindere a circuitelor a fost depasita”.

Toate cheltuielile, estimate la 200-250 de milioane de euro- vor fi suportate de primaria sectorului 1. Iar termenul estimat pentru predarea la cheie este 2020.

Unii sunt de alta parere: “ Nu e o idee buna. Aici e nevoie de un spital de urgenta si e cel mai mare spital din Bucuresti!”.

Noul spital de urgenta, la standarde internationale, va avea spatii largi de manevra pentru ambulante, sali de de operatie moderne, saloane incapatoare si chiar un heliport.

“Sunt multe spitale in Bucuresti care au nevoie de relocare”, a mai adaugat Bodog.

In cei 28 de ani care au trecut de la Revolutie, autoritatile au reusit sa construisca in singur spital mare, la Craiova. Si asta in conditiile in care cei din privat se misca foarte repede si sunt in stare sa ridice intr-un an o unitate sanitara de la zero.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si