Avertisment de la medici: Sunt tot mai multe forme de coronavirus care nu răspund la tratament

Medicii români care tratează cazurile de coronavirus trag un nou semnal de alarmă: în spitale ajung tot mai mulți pacienți cu forme grave sau moderate de COVID-19, iar reacția la tratament este tot mai slabă.

Razvan Ilie, miercuri 23 septembrie 2020 , 08:43

cazuri coronavirus
Tot mai multe cazuri de coronavirus care răspund greu la tratament
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Din ce în ce mai multe forme de coronavirus răspund mai greu la tratament, spune managerul institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler.

„Nu am simțit deloc o relaxare în ceea ce privește numărul de cazuri, dimpotrivă, cazurile care sunt prezente pe secție sunt cu forme severe și moderate, tot mai multe forme care se remit mult mai dificil sub tratament, pacienți care sunt pe toate grupele de vârstă, n-aș putea spune că sunt doar pacienți vârstnici sau pacienți cu comorbidități”, a spus Mahler la Digi24.

Citeste si: Un nou focar de coronavirus în România

Potrivit medicului român, formele sunt mult mai dificile și mult mai greu de manageriat în cazul pacienților în vârstă sau a celor cu comorbidități.

Tot mai mulți pacienți suspecți de coronavirus în spital

Beatrice Mahler îi îndeamnă e cei care au simptome de boală să nu vină la spital – și în niciun caz cu transportul în comun – ci să îi cheme pe cei de la DSP pentru recoltarea de probe necesare testului COVID.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila este îngrijorat: "România nu va fi pregătită!"

„Un lucru pe care îl sesizăm tot mai mult în ultimele zile și care a crescut foarte mult presiunea pe activitatea colaterală activității din secție sunt cazurile de pacienți cu simptomatologie, pacienți suspecți, care se prezintă de bunăvoie la spital pentru evaluare și testare. E foarte bine că fac asta, dar ar fi și mai bine dacă ar respecta reglementarea în care telefonul dat către DSP aduce cu sine recoltarea la domiciliu și atunci pacientul nu s-ar mai deplasa – și sper că nu se deplasează cu mijloacele de transport în comun”, a precizat medicul român.

Citeste si: Când se pune varza la murat? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală

Un nou focar de coronavirus în România

Un nou focar de coronavirus a fost confirmat în România: 39 de cazuri se înregistrează la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa.

Un focar de coronavirus se înregistrează la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, după ce au fost confirmaţi cu COVID-19 32 de beneficiari şi 7 membri ai personalului de îngrijire.

Prefectura Constanţa a anunţat, marţi seara, că a fost declarat focar de COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, în urma confirmării, de la finalul săptămânii trecute şi până la ora actuală, a unui total de 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Este vorba de 32 de beneficiari şi 7 membri ai personalului de îngrijire.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si