Bill Gates a declarat că, în ciuda faptului că Omicron şi Delta ale coronavirusului au fost unele dintre cele mai transmisibile virusuri văzute vreodată, lumea ar fi putut avea de înfruntat un agent patogen care să provoace o rată mult mai mare de decese sau forme grave.

Citeste si: Bill Gates face o nouă predicție. Ce se va întâmpla după valul Omicron

Bill Gates: ,,Prioritățile lumii sunt ciudate''

Acesta spune că priorităţile lumii sunt ”ciudate” şi că a revenit filantropilor şi guvernelor bogate sarcina de a aborda inechitatea vaccinurilor.

,,Când vorbim despre cheltuirea a miliarde de dolari pentru a salva trilioane în daune economice şi zeci de milioane de vieţi, este o poliţă de asigurare destul de bună”, a spus Gates.

Citeste si: Bill Gates aruncă bomba despre tulpina Omicron: „Este posibil să intrăm în cea mai gravă parte a pandemiei”

„Banii riscaţi au fost cei care au determinat desfăşurarea evenimentelor''

Bill Gates consideră că o mare parte din inovaţiile pentru pregătirea unei viitoare pandemie ar putea fi, de asemenea, utile în abordarea problemelor de sănătate existente la nivel mondial, cum ar fi crearea unui vaccin pentru HIV şi a unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză şi malarie.

Gates a declarat că cei doi mari finanţatori ai dezvoltării de vaccinuri în timpul pandemiei Covid-19, CEPI şi guvernul SUA, au fost ”curajoşi” să pună bani în pericol pentru a crea portofolii largi de vaccinuri potenţiale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

„Banii riscaţi au fost cei care au determinat desfăşurarea evenimentelor. Aşadar, a existat un beneficiuglobal uriaş. Acum suntem cu toţii mult mai inteligenţi”, a spus el.

Citeste si: Bill Gates știe când se va termina pandemia Sars-Cov-2. Rata de infectare ar putea scădea sub nivelul gripei

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si