Arafat a facut declaratia dupa simpozionul "Protectia civila si managementul dezastrelor. Provocari actuale pentru Romania", unde a mai declarat ca este necesar ca institutiile sa se astepte la ce este mai rau, chiar daca nu ne dorim un asemenea scenariu.

"Noi, ca institutii, trebuie sa ramanem pesimisti. Populatia trebuie sa aiba incredere si trebuie sa fie pregatita si sa asculte sfaturile. Cand cerem populatiei sa aiba trusa de urgenta la ei acasa, cand ii cerem un mod de actiune sau un mod de aplicare a unor masuri de prevenire, acest lucru ne asteptam ca populatia sa-l faca.

(...) in momentul in care devenim optimisti si spunem ca totul este ok inseamna ca ne-am oprit acolo si nu ne mai pregatim mai bine. Deci institutiile trebuie sa ramana pesimiste, in sensul ca ne asteptam la ce e mai rau, chiar daca speram sa nu se intample, si ne pregatim pentru ce este mai rau", a afirmat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Acesta a mai precizat ca fata de perioada anterioara, autoritatile sunt mai pregatite pentru interventia in cazul unor situatii de urgenta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Serghei Lavrov a fost întrebat de Tucker Carlson despre România. Ce a răspuns ministrul rus de externe- antena3.ro

Citeste si: Soldații nord-coreeni nu pot lupta împotriva trupelor ucrainene dintr-un motiv incredibil. De ce Rusia nu se poate baza pe ei- stirileprotv.ro

"Cert, comparativ cu perioada anterioara, suntem mai pregatiti. Tot cert este ca nu suntem suficient pregatiti pe cat ne-am dori noi. asta e motivul pentru care se fac analize, s-a facut proiectul 'RoRisk' care a facut o analiza noua a riscurilor cu care ne confruntam, inclusiv cutremurul, a facut o analiza asupra rezilientei noastre si, bineinteles, noi continuam si pregatirea noastra, dotarea", a mai spus Raed Arafat.

Raed Arafat mai sustine ca DSU a incheiat parteneriate cu diferite organizatii alaturi de care sa se intervina in situatiile critice.

"Am inceput sa incheiem parteneriate cu diferite institutii, cu diferite organizatii, deci parteneriate care sa ne permita in viitor sa actionam impreuna. Dau exemple: Crucea Rosie, Habitat for Humanity, Radioamatorii, care au semnat cu noi, cei cu cainii utilitari — am semnat mai multe protocoale si am inceput sa semnam si cu institutiile media. Cu cat putem pregati populatia mai bine, instrui populatia mai bine, cu cat populatia colaboreaza cu noi, rezilienta noastra creste si noi, ca societate, devenim mai puternici si putem sa revenim la normalitate mult mai repede", a mai explicat acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si