Avertismentul unui medic renumit: „O nație întreagă ne aflăm la marginea unui dezastru”

În toamnă vom asista la o creștere exponențială a cazuri, este semnalul de alarmă al managerului Spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea.

Alex Dumitrescu, vineri 17 iulie 2020 , 14:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit medicului, la toamnă „ne așteaptă un tsunami”, o dată cu creșterea exponențială a cazurilor de coronavirus.

„Am spus că în iulie vom avea 700 – 800 de cazuri. Se pare că a explodat creșterea exponențială.

Severitatea cazurilor e în creștere incredibilă, ne așteptăm la ce e mai rău. Ne așteptăm la un tsunami. Valul unu va fi replica palidă a valului 2. Dacă nu se va termina cu nebunelile cu antivacciniștii și cei care susțin că nu există Covid sau decese vom avea același scenariu ca în Italia”, a declarat medicul, la Digi 24.

Cristian Oancea a vorbit și despre persoanele care promovează teorii conspiraționiste, spunând că acestea ar trebui să răspundă penal.

„Cei care promovează teoriile conspiraționiste trebuie să plătească. Acești oameni care promovează că nu există Covid, decese, ar trebui să răspundă cu caz penal. Din cauza teoriilor lor ajungem să moară foarte mulți oameni. O nație întreagă ne aflăm la marginea unui dezastru medical.

Am avut o șansă în februarie – martie când am făcut față cu brio medical, acum nu mai putem face asta din cauza iresponsabilității. Riscăm să pierdem controlul medical în august.

Se pare că am dat cu piciorul la tot ce am făcut în martie”, a adăugat Oancea.

Noile cazuri de coronavirus

Un nou record de infectări a fost anunțat vineri, 17 iulie, de Grupul de Comunicare Strategică: nu mai puțin de 799 de cazuri noi! Au fost înregistrate și 17 decese în ultimele 24 de ore , iar cazurile grave au crescut și ele alarmant.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 799 noi cazuri de îmbolnăvire, cu 22 mai multe decât cele anunțate ieri. Numărul pacienților internați la ATI a ajuns la 273, o creștere îngrijorătoare în ultima săptămână. Totodată, până în prezent, 823 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si