Avertizări cod galben de vânt puternic în opt judeţe

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, avertizări cod galben de vânt puternic pentru opt judeţe din vestul şi centrul ţării.

A.N.C, sâmbătă 16 martie 2019 , 09:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Atenţionările sunt valabile până la ora 13.00. Astfel, în zona joasă a judeţelor Braşov, Harghita, Sibiu, Mureş, Cluj, Sălaj şi Alba se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge local 55-60 km/h şi izolat 70 km/h.

Şi în unele zone din judeţul Bihor se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi pot depăşi la rafală viteze de 55-65 km/h.

Citeste si: Ce rușine a primit Michael Jackson la București! Regele muzicii pop era să fie dat afară din mănăstire pentru că n-a vrut să-și dea jos pălăria! Michael a donat o sumă uriașă mănăstirii Snagov | DEZVĂLUIRI

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben valabilă de vineri, de la ora 23.00, până duminică, la ora 3.00.

În acest interval, în zona montană vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80-90 kilometri pe oră. La altitudini mai mari de 1.500 de metri, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali se vor depăşi 100-120 kilometri pe oră, temporar va ninge viscolit şi se va depune strat consistent de zăpadă.

În celelalte regiuni, vântul va avea intensificări cu viteze între 45-55 kilometri pe oră, iar local şi temporar de peste 70 kilometri pe oră.

Te-ar putea interesa si