Avocata Emilia Kruk vine în ajutorul românilor care se confruntă cu sechestrul auto în Italia

Conform normelor actuale, mașinile cu numere străine sunt interzise pe străzile Italiei în cazul celor care sunt rezidenți aici, ce locuiesc în Italia de mai bine de 60 de zile.

Author: Andreea Stoica vineri 19 martie 2021 , 13:21

Avocata Emilia Kruk vine în ajutorul românilor care se confruntă cu sechestrul auto în Italia
Avocata Emilia Kruk vine în ajutorul românilor care se confruntă cu sechestrul auto în Italia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Legea prevede sechestru administrativ, iar proprietarul va fi nevoit să reînmatriculeze în Italia mașina ori nu mai poate circula pe teritoriu italian. În toată Italia sancțiunile sunt drastice în ceea ce privește șoferii străini regăsiți la volanul mașinilor înmatriculate în străinătate și vorbim aici și de autovehicule mici, dar și cele de tonaj, camioane de transport marfă.

Sancțiunea înseamnă amendă, dar și sechestru administrativ al mașinii. Cum pot românii să se apere? Un avocat de competență îi poate ajuta, iar Emilia Kruk este un membru activ parte din comunitatea de români din Italia. Cabinetul de avocatură Emilia Kruk are la activ zeci de cazuri de sechestru auto în Italia care au cunoscut în final rezolvare favorabilă pentru client.

Modalități juridice pentru a evita sau rezolva sechestrul auto în Italia

Ceea ce trebuie spus este că plata a 30 de procente din valoarea amenzii poate da șansa de contestare a măsurii de sechestru și posibilitatea de a rămâne și cu mașina. Șoferul rămâne cu mașina, dar staționară.

În acest sens aceasta va rămâne într-o parcare privată sau în alt loc, însă nu domeniu public, urmând mai apoi să fie repatriată.

Plata trebuie făcută pe loc, altfel nu va aduce beneficii. Cât despre plata cuantumului total, aceasta dezavantajează, întrucât este echivalentul cu asumarea vinovăției. Astfel, nu va mai putea fi făcut vreun recurs.

Contestația în cauză trebuie integral redactată în limba italiană. Cei în astfel de situații apelează imediat la un traducător. Avocata  Emilia Kruk va fi un real sprijin, atât juridic și legal, cât și moral. Specializată pe drept civil și penal, studiile le-a finalizat la Genova și a rămas să își continue activitatea tot aici. Astfel, sprijină în astfel de cazuri și nu numai orice român care are nevoie de ajutor legal.

Cum se schimbă situația în cazul celor care transportă marfă, bunuri

Camioanele sunt și ele intens verificate pe teritoriul Italiei. Mai cu seamă în zona de nord, o rută importantă în transporturi, există controale speciale ale poliției. Amenzile pot fi destul de mari în cazul lipsei unui conosament CMR spre exemplu. Vehiculul este reținut cu durată de 3 luni, conform Codului Rutier, plus șoferul primește o penalizare de 4.130 de euro.

Emilia Kruk vine și cu soluții. În primă fază pot fi reduse costurile de parcare. Camionul poate fi mutat într-o parcare privată. Cât despre marfa transportată, aceasta nu poate fi oprită și va putea fi încărcată în alt vehicul, pentru a ajunge la destinația ce era stabilită. Apoi urmează procedura de apel.

Cei interesați pot apela la ajutorul juridic de la cabinetul de avocatură Emilia Kruk, indiferent din ce zonă a Italiei sunt sau în ce zonă au fost opriți și au avut parte de sechestru auto. Serviciile Emiliei Kruk sunt valabile în toată Italia, datorită multiplelor colaborări cu avocați italieni.

Contact:

+40 075 912 8250

[email protected]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si