Avocatii lui Mario Iorgulescu: "Nu a fost niciodată internat în spitalul San Raffaele"

Avocatii lui Mario Iorgulescu lamuresc situatia clientului lor.

Webeditor: Petru Luca joi 09 ianuarie 2020 , 19:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe 8 septembrie anul trecut, Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, care se deplasa duminică dimineaţă cu un autoturism marca Aston Martin pe Şoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanţa, a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot în vârstă de 24 ani, care a murit pe loc.

Transferat pentru tratament la o clinică în Italia, despre Mario Iorgulescu nu s-au știut prea multe în ultimele luni.

Astazi avocatii tanarului au trimis presei un comunicat prin care vor sa lămurească unele aspecte propagate în spațiul public. 

”COMUNICAT DE PRESÄ

Subsemnatul av. dr. Pârgaru, actionând în calitate de reprezentant legal al domnului Iorgulescu Mario, precum si al familiei acestuia, formulez prezentul comunicat, reprezentând, totodata, exercitarea DREPTULUI LA REPLICA în raport de articole si materiale de presä apärute în mass-media on-line si de televiziune.

Urmare a regretatului accident din data de 08.09.2019,

mai multe canale de presa (scrisa si/sau audio-vizuala) au relatat informatii în legäturä cu evenimentul produs, dar si în legatura cu o multitudine de aspecte adiacente si consecutive acestuia. In particular, s-a urmärit captarea audientei prin publicarea de informatii nereale si provocatoare privind starea domnului Iorgulescu Mario, precum si în legatura cu urmärile procedurile la care acesta ar trebui sä fie supus.

Atragem atentia asupra faptului cä libertatea de informare a presei nu reprezintä un drept nelimitat ci, dimpotrivär presupune responsabilitate.

In momentul în care informarea cuprinde elemente false, denigratoare si de naturä a incita la urä si la nerespectarea prezumtiei de nevinovätie, se naste dreptul persoanei prejudiciate de a solicita tragerea la räspundere a celor care sävârsesc asemenea fapte.

Desi întelegem rolul presei într-o societate democraticä, maniera în care au fost relatate aspecte în legäturä cu situatia domnului Iorgulescu Mario în ultimele luni de cätre unii jurnalisti este una neconcordantä cu realitatea, pervertindu-se tocmai rolul anterior amintit.

Astfel, färä a räspunde în mod punctual tuturor informatiilor false prezentate, facem doar unele precizäri:

1. Iorgulescu Mario nu a fost niciodatä internat în spitalul San Raffaele, unitatea medicalä prezentatä ca fiind "a bogäta$lor", ci într-un spital de stat la sectia „terapie intensivã"

2. In prezent, Iorgulescu Mario se aflä în continuare internat urmând tratamentul specific leziunilor suferite, fiind sub supraveghere medicalä continuä, recuperarea acestuia reprezentând scopul principal al familiei.

3. Organele de urmärire penalä au fost si sunt informate în legäturä cu starea medicalä a pacientului în vederea realizärii procedurilor judiciare în concordantä cu circumstantele specifice cauzei.

4. Transferul domnul Mario lorgulescu în Italia a reprezentat o operatiune impusä de situatia medicalä criticä a acestuia si cu scopul salvärii vietii. Transferul nu a impietat si nu impieteazä asupra desfäsurärii ulterioare a procedurilor judiciare în mod corespunzätor, având în vedere apartenenta statului italian la Uniunea Europeanä.

5. Având în vedere cä toate informatiile false si provocatoare au fost publicate în conditiile existentei unui dosar penal pe rolul Parchetului de pe lângä Tribunalul Bucuresti, subliniem cä organele judiciare au avut în orice moment toate detaliile în legãturã cu locul în care se aflã domnul lorgulescu Mario, aceeasi fiind situatia si în prezent.

6. In conditiile dificile date, familia a manifestat deplina cooperare posibilä cu autoritätile statului român.

7. Având în vedere caracterul nepublic al procedurilor judiciare, nu putem oferi alte detalii în legäturä cu dosarul penal aflat în curs, însä insistäm asupra împrejurärii cä procedurile se deruleazä normal, fiind eminamente si exclusiv rolul organelor judiciare al persoanelor direct implicate sä facä aprecieri asupra acestora.

In aceste conditii, solicitäm insistent presei sä înceteze orice referire (directä sau prin interviuri cu diferite persoane) la procedurile judiciare, la eventualii pasi ce ar trebui sau nu sä fie parcursi, la rolul organelor judiciare sau la potentialul deznodämânt, având în vedere cä se aduc grave atingeri unor drepturi fundamentale, printre care dreptul la imagine, dreptul la respectarea secretului datelor medicale si dreptul la respectarea prezumtiei de nevinovätie.

De asemenea, dorim sä subliniem cä fapta pentru care domnul lorgulescu Mario este cercetat judiciar nu conferä niciunei persoane dreptul de a discredita imaginea membrilor familiei lorgulescu ori a apropia!ilor acestora. Afirmatiile si conduitele de naturä a reprezenta discreditare si denigrare la adresa domnului lorgulescu Gino si a familiei acestuia, prin prisma fiului säu, lorgulescu Mario, încalcä dreptul la imagine si dreptul la viatä privatä si de familie.

În mäsura în care prezenta atitudine va continuat ne rezerväm dreptul de a demara actiunile judiciare necesare pentru tragerea la räspundere a persoanelor (fizice sau juridice) vinovate.

09.01.2020”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si