Avort făcut cu ajutorul luminii unui telefon mobil și fără anestezie. Procedura ”inedită” a unui medic din Pitești: „ca în Evul Mediu”

Un medic de la Spitalul de Urgență Pitești este acuzat de o tânără de 33 de ani că i-a făcut un avort folosind lanterna telefonului mobil, fără aparatură medicală și fără anestezie.

Author: M.A. miercuri 11 decembrie 2019 , 16:30

Avort făcut cu ajutorul luminii unui telefon mobil și fără anestezie. Procedura ”inedită” a unui medic din Pitești: „ca în Evul Mediu”
Un medic de la Spitalul de Urgență Pitești este acuzat de o tânără de 33 de ani că i-a făcut un avort folosind lanterna telefonului mobil, fără aparatură medicală și fără anestezie.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tânăra spune că a ajuns de urgență la spital cu o ambulanță după ce a început să sângereze abundant și să se simtă foarte rău.

Femeia urma să meargă la un medic specialist care să îi confirme sarcina, însă simptomele pe care le-a avut au făcut-o să apeleze la numărul de urgență 112.

"Am ajuns la spital cu ambulanţa pentru că aveam o hemoragie intensă. Domnul doctor era de gardă, m-a primit, dar mi-a vorbit foarte urât. I-am spus că trebuia să ajung la un medic specialist să îmi confirme sarcina şi dânsul mi-a răspuns: 'Drept astăzi te-ai găsit când ai hemoragie. Trebuie să îţi fac chiuretaj că s-a desprins'.

M-a pus pe masa de consult, că aia nu se poate numi masă de operaţie şi zice n-am lumină, n-am nimic.

Nu îi mergea proiectorul, nu îi mergea aspiratorul. M-a făcut în viu, fără anestezie", a spus tânăra pentru Observator.

Condiții improvizate pentru procedura de avort

Fiind într-o stare gravă după hemoragia puternică, tânăra a acceptat condiţiile impuse de medic. A observat cu stopoare însă că medicul nu i-a făcut nici anestezie, iar pentru a lumina a folosit... telefonul mobil al unei asistente.

„Ca în Evul Mediu”

"A cerut lumină la o asistentă, a cerut telefonul mobil. Şi asistenta i-a aprins telefonul mobil ca să aibe lumina. Şi mai făcea şi mişto. Întreba dacă este rezistent telefonul la praf, la umiditate. După ce am pierdut sânge de dimineaţă până la ora 16.00, nu mai eram în stare să spun nici cum mă cheamă. Bineînţeles că mi s-a părut strigător la cer că nu aveau un simplu aspirator. Pur şi simplu cu cleştele ca în Evul Mediu. Am înţeles că nu sunt primul caz. Acolo, în salon, mai era o fată care a pierdut sarcina la nouă luni şi tot aşa fără lumină, fără nimic. A făcut-o şi pe ea, ca şi pe mine. Curent electric aveau, doar că nu le mergeau proiectoarele. Sau nu le aprindeau, nu ştiu să vă zic. Nu dores la nimeni să treacă prin durerile cumplite prin care am trecut eu", a mai explicat tânăra.

Citeste si: Se închide metroul din București? Anunț de ultimă oră

Citeste si: Dialog prin lumini pentru cei aflați departe de casă: mesajul „Mi-e dor de tine” de la Londra a primit răspuns la București

Citeste si: Un adolescent și-a bătut iubita și și-a scris numele cu un cuțit pe fruntea ei

Pacienta i-a făcut plângere medicului despre care spune că a umilit-o. Tânăra este mamă a unui copil și a pierdut cea de-a doua sarcină. Despre medic mai spune că în timpul procedurii de avort acesta ar fi ironizat-o.

Reprezentanții Spitalului de Urgență din Pitești spun că medicul a acționat într-o situație de urgență pentru că proiectorul din salonul disponibil nu era unul funcțional.

Potrivit observator, conducerea spitalului a anunţat că a demarat o anchetă iar rezultatul anchetei va fi făcut public săptămâna viitoare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si