Azi e ultima zi in care puteti depune declaratiile fiscale pentru veniturile obtinute in 2015. Amenzile sunt usturatoare

Astazi este ultima zi in care contribuabilii persoane fizice mai pot depune la ANAF declaratia de venit pe anul 2015. Cine intarzie cu depunerea formularului 200 va primi amenzi ce pot ajunge pana la 500 de lei.

A.C., miercuri 25 mai 2016 , 09:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui comunicat al institutiei, formularul poate fi completat oricand online, prin accesarea "Serviciului Privat Virtual" la adresa pfinternet.anaf.ro. Alternativ, utilizand un certificat digital, formularul poate fi completat prin accesarea adresei www.eguvernare.ro, secţiunea "Depunere declaratii".

De asemenea, formularul completat pe hârtie poate fi trimis prin posta sau depus direct la registratura administratiei fiscale in a carei raza teritoriala se afla domiciliul contribuabului.

Potrivit Ordinului ANAF nr. 3605/2015, au obligatia depunerii declaratiei 200 persoanele fizice care in anul 2015 au realizat, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, din: activitati independente; cedarea folosintei bunurilor; activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real (cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea plantatiilor viticole, pomicole, arbustilor fructiferi, cresterea si exploatarea animalelor); piscicultura si silvicultura (recoltarea si valorificarea produselor specifice fondului forestier national, respectiv a produselor lemnoase si nelemnoase, precum si cele obtinute din exploatarea amenajarilor piscicole); transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise;  operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare; jocuri de noroc.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si